Έβρος: Με άρνηση παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης πιέζουν οι βενζινοπώλες

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 20 Σεπτεμβρίου, 2019 13:53

Έβρος: Με άρνηση παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης πιέζουν οι βενζινοπώλες

Για την κατάσταση που επικρατεί με το πετρέλαιο στην Ελλάδα, το αίτημα που έγινε για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το επίδομα πετρελαίου αλλά και το ενδεχόμενο να μην δεχτούν να λάβουν πετρέλαιο αν δεν γίνουν τα αιτήματα τους πράξη μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η πρόεδρος βενζινοπωλών Βορείου Έβρου Βάσω Καλαϊτζή.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Καλαϊτζή τόνισε πως παρότι υπάρχει απόθεμα καυσίμων τουλάχιστον εξήντα ημερών οι παγκόσμιες εξελίξεις οδήγησαν σε σταδιακή αύξηση της τιμής των καυσίμων την τελευταία εβδομάδα η οποία αύξηση έχει φτάσει στα πέντε λεπτά ανά λίτρο στην βενζίνη και στα τέσσερα στο πετρέλαιο. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως έχει γίνει αίτημα σαν Ομοσπονδία Βενζινοπωλών για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης τουλάχιστον κατά 50% και πως η τιμή του πετρελαίου ανά λίτρο είναι περίπου στην ίδια τιμή με πέρσι, δηλαδή κοντά στο 1.10 ευρώ, κάτι το οποίο την καθιστά απαγορευτική σε πολλούς καταναλωτές αν δεν έχει καταβληθεί νωρίτερα το επίδομα. Η έως τώρα αύξηση των καυσίμων δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους καταναλωτές, προβληματίζει όμως τους αγρότες λόγω της αυξημένης αγροτικής δραστηριότητας αυτήν την εποχή.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης όπως είπε η κ. Καλαϊτζή θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου οπότε νεότερα για την φετινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα γίνουν γνωστά περίπου στις 13 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα αναμένεται να συνεδριάσουν και οι πρατηριούχοι της περιοχής, και στην περίπτωση που δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την μείωση στην τιμή του πετρελαίου, είναι πολύ πιθανό να μην κάνουν καν παραλαβή στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως τόνισε η κ. Καλαϊτζή. Η αντίδραση αυτή  με την άρνηση της παραλαβής από τους πρατηριούχους, αν τελικά αποφασιστεί, αναμένεται να ισχύσει καθολικά σε όλη την χώρα και να επηρεάσει τους κατοίκους που έχουν ως κύρια πηγή θέρμανσης τους το πετρέλαιο.


Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η κ. Καλαϊτζή:

 


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 20 Σεπτεμβρίου, 2019 13:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV