Ο Άγγελος Ιλαρίδης νέος Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιανουαρίου, 2020 09:38

Ο Άγγελος Ιλαρίδης νέος Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού

Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε χθες στην τοποθέτηση των αντιστρατήγων, αντιναυάρχου και υποστρατήγων, μετά την πρόσφατη απόφαση του για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (δείτε ΕΔΩ).

Προηγήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ η προαγωγή του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση σε Αρχηγό ΓΕΣ.

Τα καθήκοντα του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης ο οποίος διατηρεί και την Διοίκηση της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Διδυμότειχο. Ο υποστράτηγος γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή του Έβρου καθώς κατά το παρελθόν βρισκόταν στην θέση του Ταξίαρχου Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Σουφλί.


Επιπλέον ο αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας παραμένει ως υπαρχηγός ΓΕΣ και επιπλέον αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται πως και ο αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας είχε στο παρελθόν την θέση του Διοικητή της ΧVI ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου έχοντας διαδεχθεί τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση.

Αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

Ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης.

Ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού / NRDC-GR, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης Στρατιάς.

Ο επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του υπαρχηγου ΓΕΕΘΑ.

Ο διοικητής της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού.

Τέλος, νέος Αρχηγός Στόλου τοποθετείται ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης έως σήμερα υποδιοικητής ΣΕΘΑ.


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιανουαρίου, 2020 09:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV