Παρέμβαση Δημοσχάκη για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2020 08:25

Παρέμβαση Δημοσχάκη για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Να λειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης με πλήρες ωράριο με καθήμενους πελάτες ζητά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α, Α.Δημοσχάκης προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν.Χαρδαλιά, σχετικά με τα πρόσφατα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον Έβρο σε σχέση με τους όρους λειτουργίας της εστίασης στο πλαίσιο των μέτρων κατά της υγειονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους πελάτες υπήρξε σοφή & αποτελεσματική!

Ωστόσο επεσήμανε ότι μετά το κλείσιμο των ως άνω επιχειρήσεων τα μεσάνυχτα & εν μέσω θέρους, παρατηρούνται στον Έβρο φαινόμενα συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους όπως στις πλατείες, στα πάρκα, στις παραλίες καθώς και στο λιμάνι της Αλεξ/πολης, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιτήρηση των όρων υγειονομικής προστασίας.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η λειτουργία της εστίασης με πλήρες ωράριο και με καθήμενους μόνο πελάτες αποτελεί μονόδρομο και χρήσιμο μέτρο τήρησης των αποστάσεων και λοιπών όρων συγχρωτισμού.
Ακολουθεί η παρέμβαση του βουλευτή:

“Αγαπητέ Υφυπουργέ και Φίλε Νίκο,
Η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση περί λειτουργίας της εστίασης μόνο με καθήμενους πελάτες, υπήρξε σοφή & ιδιαίτερα προστατευτική με θετικό πρόσημο…
Με την επιβολή παύσης λειτουργίας της εστίασης την 24.00 παρατηρήθηκαν στον Έβρο ομαδικές συναντήσεις και συγχρωτισμοί σε πάρκα, πλατείες παραλίες καθώς και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η επιτήρηση των όρων υγειονομικής προστασίας.
Η λειτουργία της εστίασης με πλήρες ωράριο και με καθήμενους μόνο πελάτες αποτελεί μονόδρομο & χρήσιμο μέτρο τήρησης αποστάσεων και λοιπών όρων συγχρωτισμού.
Γνωστοποιώ τα ανωτέρω για ενημέρωση και τυχόν δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση και χαιρετίσματα από τον Έβρο!!”


Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2020 08:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV