“Πόρτα” της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών στο ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 15 Μαΐου, 2019 09:26

“Πόρτα” της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών στο ΣΥΡΙΖΑ

Την αποφυγή των παρεξηγήσεων της προηγούμενης εκλογικής διαμάχης κατάφερε η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι Μας” με ανακοίνωση στην οποία αποποιείται οποιαδήποτε σχέση με το κυβερνών κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι 3 μέρες πριν την εκλογική διαμάχη του 2014 η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΑΥΓΗ είχε κυκλοφορήσει άρθρο με τίτλο “Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ” στο οποίο αναφέρεται το όνομα του τότε επικεφαλής της Κίνησης Βαλάντη Παντσίδη χωρίς να αφήνει περιθώρια διάψευσης καθώς το δημοσίευμα κυκλοφόρησε λίγες ώρες πριν την απαγόρευση οποιασδήποτε προεκλογικής δραστηριότητας.

Αυτή τη φορά άρθρο που κυκλοφόρησε για λίγες ώρες στο διαδίκτυο από την Κουμουνδούρου ανέφερε και πάλι την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι Μας” το οποίο μετά τις απανωτές διαψεύσεις από υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα αποσύρθηκε.


Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι Μας” θέλοντας να διαχωρήσει ξεκάθαρα τη θέση της από τον ΣΥΡΙΖΑ και να φωτίσει όποιες σκιές προκάλεσε το δημοσίευμα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δεν δέχεται κομματική στήριξη. Θα παραμείνει Αυτόνομη και Ανεξάρτητη

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», με αφορμή κάποια δημοσιεύματα, θέλει να υπενθυμίσει πως στη συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2019 είχε αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από τους συμμετέχοντες να συνεχίσει την αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία που ακολουθεί από το 2014. Συγκεκριμένα, είχε αποφασιστεί και γνωστοποιηθεί μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου πως δεν θα δεχτεί «χρίσμα» ή «στήριξη» κανενός κοινοβουλευτικού ή εξωκοινοβουλευτικού κόμματος, το οποίο πιθανά να επιδιώξει να καρπωθεί πολιτικά οφέλη από τη δυναμική του εγχειρήματος.

Εντούτοις, με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση «στήριξης» σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβε και την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», εντελώς αυθαίρετα, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία απολύτως επικοινωνία και ερώτηση! Μάλιστα, λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από πολλούς συνδυασμούς, μερικοί εκ των οποίων απείλησαν ακόμη και με μηνύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ανασκευάσει την αρχική του ανακοίνωση.

Λυπούμαστε που κάποιοι λειτουργούν με λογικές «καπελώματος» και πολιτικού παραγοντισμού παλαιού τύπου, αν και λένε ότι εκφράζουν το νέο ήθος και ύφος στην πολιτική ζωή. Σεβόμαστε το ρόλο τους, εφόσον κι αυτοί σέβονται το δικαίωμά μας να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» και να μην επιθυμούμε «χρίσμα» ή «στήριξη» από κανένα κόμμα. Το «χρίσμα» στον επικεφαλής της Κίνησης δόθηκε από τους συμμετέχοντες στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των συνελεύσεων και τη «στήριξη» μας τη δίνουν καθημερινά οι πολίτες που αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας και θα μας οδηγήσουν στη νίκη, στις εκλογές της 26ης Μαΐου.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 15 Μαΐου, 2019 09:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV