Πρύτανης ΔΠΘ: “Νέο τμήμα Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη και όχι το ΤΕΙ Διδυμοτείχου”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Ιανουαρίου, 2019 12:22

Πρύτανης ΔΠΘ: “Νέο τμήμα Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη και όχι το ΤΕΙ Διδυμοτείχου”

Στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για το 2019 παραβρέθηκε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης όπου μίλησε, μεταξύ άλλων και για την ίδρυση νέων σχολών που διεκδικεί το ΔΠΘ.

Μιλώντας για τις νέες σχολές που επιδιώκει να ιδρύσει το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης του ΔΠΘ μίλησε και το θέμα που έχει απασχολήσει τον νομό και ιδιαίτερα την περιοχή του Διδυμοτείχου, το οποίο αναφέρεται στην μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη. Στον κατάλογο τον νέο σχολών που επιθυμεί να ιδρύσει το ΔΠΘ περιλαμβάνεται μεν ένα τμήμα Νοσηλευτικής ωστόσο ο κ. Πολυχρονίδης διευκρίνησε ότι δεν πρόκειται για το ΤΕΙ που βρίσκεται στο Διδυμότειχο: “Αυτόν τον καιρό είμαστε σε μία φάση διεκδίκησης της δημιουργίας νέων τμημάτων στο πανεπιστήμιό μας. Ουσιαστικά ζητάμε 8 τμήματα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε 8 τμήματα στο πανεπιστήμιο, δύο στην Ξάνθη, δύο στην Κομοτηνή, ένα στην Ορεστιάδα και τρία στην Αλεξανδρούπολη, που είναι το τμήμα Διατροφολογίας, Νοσηλευτικής – να πούμε ότι μιλάμε για νέα Νοσηλευτική, όχι για τη Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου – όπως επίσης και Κτηνιατρική”.

Επίσης ο Πρύτανης αναφέρθηκε και στην σημασία της ίδρυσης της Κτηνιατρικής για την περιοχή καθώς και στο διαγωνισμό για την δημιουργία της Δ1 φάσης της ιατρικής σχολής που αφορά ένα πολύ μεγάλο κτηριακό συγκρότημα με χώρους όπως αμφιθέατρα, αίθουσες εργαστηρίων και πολλά ακόμη. Επίσης, όπως είπε, έχει ξεκινήσει και διαδικασία για φοιτητικές εστίες 600 δωματίων καθώς και εστιατόριο στην Πανεπιστημιούπολη ενώ αναφέρθηκε και στη μεταφορά των Παιδαγωγικών στην Δραγάνα.


Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου συμφωνήθηκε η παραχώρηση χώρων από την δημοτική αρχή στο Πανεπιστήμιο για τις ανάγκες των νέων τμημάτων όπως ένα αγρόκτημα έκτασης 350 τ.μ., εγκαταστάσεις του «Μύλου Μασούρα» καθώς και χρήση του Σφαγείου Φερών εφόσον ολοκληρωθεί η κατασκευή του.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Ιανουαρίου, 2019 12:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV