Σιανκούρης: “Επιχειρούν να μεταφέρουν τα οστά του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Απριλίου, 2019 17:31

Σιανκούρης: “Επιχειρούν να μεταφέρουν τα οστά του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή”

Δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για προσπάθειες μεταφοράς των οστών του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή από την Γερμανία στην Ελλάδα

Όπως έχει γίνει γνωστό το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες μεταφοράς των οστών του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού, με καταγωγή το Μποσνοχώρι ή Βύσσα, από το Μόναχο όπου τάφηκε, στην Ελλάδα και στην Θράκη μεν αλλά όχι στην περιοχή της Νέας Βύσσας (από όπου και κατάγεται) αλλά στην Κομοτηνή!

Για το θέμα της μεταφοράς των οστών του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρώην δήμαρχος Νέας Βύσσας και υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας Παναγιώτης Σιανκούρης. Ο κ. Σιανκούρης ανέφερε πως σε επικοινωνία με την ελληνική παροικία του Μονάχου ενημερώθηκε ότι ένας ιερωμένος, ο πατέρας Μπαλαμούτσης ,κινεί τα νήματα και σε επικοινωνία με τις αρχές του κοιμητηρίου κάνει προσπάθειες να μεταφερθούν τα οστά στην Κομοτηνή, κίνηση που χαρακτήρισε “ιεροσυλία”. Όπως εξήγησε ο κ. Σιανκούρης σε περίπτωση μετακίνησης των οστών στην Ελλάδα, ο τελικός αποδέκτης των οστών πρέπει να είναι ο δήμος Ορεστιάδας και η Νέα Βύσσα καθώς μόνο στον τόπο καταγωγής της γενιάς των Καραθεοδωρή θα μπορούσε να αναπαυθεί ο μεγάλος μαθηματικός.


Όπως σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Νέας Βύσσας και υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο και είναι δυνατόν με την κατάλληλη αξιοποίηση να προωθηθούν κινήσεις με στόχο να καταστήσουν την περιοχή της Βύσσας και ευρύτερα του δήμου Ορεστιάδας πόλο έλξης.

Απευθύνοντας έκκληση προς τις αρχές, είτε δημοτικές είτε συλλογικές ο κ. Σιανκούρης ζήτησε να μην επιτραπεί αυτή η κίνηση μεταφοράς των οστών σε άλλη περιοχή εκτός της Νέας Βύσσας. Κλείνοντας δήλωσε πως ο ίδιος παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε επικοινωνία με την ελληνική παροικία ενώ έχει την πεποίθηση “πως με την συνδρομή των αρχών δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι“, όπως είπε.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Απριλίου, 2019 17:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV