Σημαντικά «όπλα» για την πυροπροστασία του δάσους της Δαδιάς

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουνίου, 2019 10:28

Σημαντικά «όπλα» για την πυροπροστασία του δάσους της Δαδιάς

Στην εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ανίχνευσης φωτιάς σε δύο σημεία εντός του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς –Λευκίμμης- Σουφλίου, θα προχωρήσει ο Δήμος Σουφλίου.

Πρόκειται για εξοπλισμό που θα ενισχύσει σημαντικά το έργο της πυροπροστασίας στην περιοχή, στα πλαίσια του πιλοτικού έργου «Υψηλή τεχνολογία για την προστασία της Βιοποικιλότητας μέσω έγκαιρου εντοπισμού φωτιάς σε υψηλής σπουδαιότητας δασικές περιοχές».
Το προς υλοποίηση έργο βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σουφλίου, περιοχής αρμοδιότητος Δασαρχείου Σουφλίου και αφορά :

  1. Ένα σταθμό ανίχνευσης φωτιάς επί δημόσιας δασικής στη θέση «κορυφή Κάψαλο», ο οποίος περιλαμβάνει μετεωρολογικό σταθμό συνοδευόμενο από θερμική και οπτική κάμερα, κεραία
    μετάδοσης σήματος (ΕΚΚΧΟ), κάμερες και συστήματα ασφαλείας.
  2. Ένα σταθμό ανίχνευσης φωτιάς στη θέση «κορυφή Αντά Τεπέ», ο οποίος περιλαμβάνει μετεωρολογικό σταθμό συνοδευόμενο από θερμική και οπτική κάμερα, κεραία μετάδοσης σήματος (ΕΚΚΧΟ), κάμερες, φωτοβολταϊκά πάνελ και συστήματα ασφαλείας. Ο σταθμός θα είναι εγκατεστημένος στην οροφή του υφιστάμενου κτιρίου του παρατηρητηρίου πυρανίχνευσης, ενώ οι
    μπαταρίες τροφοδοσίας θα εγκατασταθούν εντός του κτιρίου και τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα τοποθετηθούν στη στέγη και το υπόστεγο του κτιρίου.

Πηγή: alexpoli.gr



Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουνίου, 2019 10:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV