Quantcast

Australian Open: Φέντερερ – Σερένα, δύο εκπλήξεις και καταρρακτώδης βροχή!

Ο Ρότζερ Φέντερερ «καθάρισε» σε μόλις 84 λεπτά την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Australian Open, νικώντας τον Στιβ Τζόνσον με 6-3, 6-2, 6-2.

Ο θρυλικός Ελβετός, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη θα παίξει στη συνέχεια με έναν εκ των Κραΐνοβιτς-Αλίς.

Ο αγώνας έγινε κάτω από την κλειστή οροφή της Rod Laver Arena, καθώς η βροχή έχει κάνει άνω κάτω το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη Μελβούρνη.

Η Σερένα Γουίλιαμς ξεκίνησε εντυπωσιακά και πέτυχε την 350η Grand Slam νίκη της, αφήνοντας εκτός τη Ρωσίδα Αναστάσια Ποτάποβα με 6-0, 6-3 σε μόλις 58 λεπτά αγώνα και θα συναντήσει στον δεύτερο γύρο τη Σλοβένα Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα διέλυσε με 6-1, 6-0 τη συμπατριώτισσά της Κατερίνα Σινιάκοβα, και θα αντιμετωπίσει την Πάολα Μπαντόσα.

Οι πρώτες εκπλήξεις στο Australian Open δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκαν οι Ντένις Σαποβάλοφ και Μπόρνα Τσόριτς!

Ο νεαρός Καναδός (Νο.13 του ταμπλό) έχασε με 6-3, 6-7(7), 6-1, 7-6(3) από τον Μάρτον Φούτσοβιτς και ολοκλήρωσε πρόωρα την πορεία του στη διοργάνωση.

Απογοητευτική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μπόρνα Τσόριτς (Νο.25 του ταμπλό), που ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-4) από τον πάντα υπολογίσιμο Σαμ Κουέρι.

Στο δεύτερο γύρο πέρασε ο Ματέο Μπερετίνι μετά το 6-3, 6-1, 6-3 επί του Αυστραλού Άντριου Χάρις και θα περιμένει Τένις Σάντγκρεν ή Μάρκο Τρουντζελίτι.

Ο Νταν Έβανς δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αμερικανό Μακένζι Μακντόναλντ, όμως έφερε τα πάνω κάτω και πήρε τη νίκη στα πέντε σετ με 3-6, 4-6, 6-1, 6-2, 6-3. Ο επόμενος αντίπαλός του είναι ο Γιοσιχίτο Νισιόκα, που επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-2, 7-6(1) του Λάσλο Τζέρε.

Η Κάρολιν Βοζνιάκι ξεπέρασε με 6-1, 6-3 το εμπόδιο της Κρίστι Αν και θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Κάγια Γιούβαν-Νταγιάνα Γιαστρέμσκα.