Quantcast

«Κατακλυσμός» σε όλη τη Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική - Μετατράπηκαν δρόμοι σε ποτάμια

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν από το πρωί της Πέμπτης στις περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, δρόμοι σε όλη τη Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε "ποτάμια" από την ένταση των βροχοπτώσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε, μάλιστα, για συγκέντρωση υδάτων σε δρόμο ανάμεσα στο Ρύσιο και τους Ταγαράδες.

Αυξημένη  η ηλεκτρική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα

Όπως φαίνεται στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε έως τις 19:40 περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό.

Στα Ν. Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία. 

Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Ν. Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα. 

 

Σε περιοχές της Κασσάνδρας βρέχει ασταμάτητα και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι πλημμυρισμένοι. Στην παραλία της Φούρκας ο δρόμος μπροστά στο ξενοδοχείο "Ολύμπιον" είναι απροσπέλαστος από τα νερά της βροχής. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου και μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας ΟΦΚΑΘ είναι σε επιφυλακή.