Quantcast

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Αν οι γάμοι είναι το πρόβλημα, ας μην γίνουν φέτος - ΒΙΝΤΕΟ

Την αναγκαιότητα σωστής τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, σημειώνοντας πως "οι πιο συνεπείς τουλάχιστον στη Φθιώτιδα είναι οι πιστοί, είναι οι Χριστιανοί και οι εκκλησίες".

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας ανέφερε πως "είναι άδικο επειδή μπορεί να παρατηρείται μία περίπτωση αμέλειας ή συνωστισμού να αδικούνται όλοι αυτοί που με τόση συνέπεια, ιερείς και επίτροποι -πολλές φορές έχουν γίνει κακοί και δυσάρεστοι- έχουν τηρήσει και εφαρμόσει τα μέτρα με πόνο και οδύνη" και συμπλήρωσε πως "γι' αυτό δεν πρέπει να είμαστε οδοστρωτήρες".

Ερωτηθείς για τα κρούσματα κορωνοϊού, που παρατηρήθηκαν έπειτα από γλέντια γάμων, ο Μητροπολίτης παρατήρησε ότι αφορούν στις δεξιώσεις που γίνονται έπειτα από το μυστήριο και κάλεσε να μην μπερδεύουμε αυτά τα δύο. "Το μυστήριο γίνεται με λίγους καλεσμένους και αποστάσεις και μέτρα υγιεινής", είπε και πρόσθεσε ότι "και στο κάτω κάτω αν οι γάμοι είναι το πρόβλημα, ας μην γίνουν γάμοι φέτος, δεν χάλασε ο κόσμος".