Quantcast

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής στον realfm για τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

"Είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα. Κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις μας των ΠΥ Ναυπάκτου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και της 6ης ΕΜΑΚ για συμβάντα που αφορούν παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βασίλης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

"Συμβάν είχαμε και στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαϊα. Στην περιοχή Δρέπανο στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο είχαμε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων, είχαμε πολύ κόσμο στο νυχτερινό κέντρο που έφυγαν με τα αυτοκίνητά τους. Διεκόπη η κυκλοφορία και ακινητοποιήθηκαν όλα αυτά τα οχήματα. Εμείς πραγματοποιήσαμε μεταφορά 58 ατόμων σε ασφαλή σημεία. Στο Ρίο πραγματοποιήθηκε διάσωση τεσσάτων ατόμων από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο και γενικότερα στην Αχαϊα επιχειρούμε με 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες" ανέφερε.

"Στην Αιτωλοακαρνανία, στον Πλατανίτη Ναυπάκτου είχαμε αύξηση των ομβρίων υδάτων, σε κάποια σημεία έφθασε το ένα μέτρο, εκεί πραγματοποιήθηκαν απαντλήσεις και διασώσεις. Διασώθηκαν δύο άτομα από ΙΧ, έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών, 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στη Μακύνεια απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και στο νομό η υπηρεσία μας επιχειρεί με 80 πυροσβέστες και 32 οχήματα. Είναι εκεί και η 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας με δύο σωστικές λέμβους" πρόσθεσε.