Quantcast

Ποια είναι η οικογένεια που αγνοείται στην Κρήτη

Σε θρίλερ έχουν εξελιχθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και προσπάθησαν να διασχίσουν τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε εξάρτημα αυτοκινήτου στη θάλασσα όπου καταλήγει το ρέμα του Γεροπόταμου. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το «Διαsosτε τη Μεσαρά», επιβεβαιώθηκε ότι το εξάρτημα ανήκει σε όχημα ίδιας μάρκας με αυτό των αγνοουμένων.

Έτσι, οι έρευνες έχουν ενταθεί στο θαλάσσιο σημείο, ενώ σκάφος του Λιμενικού συνεχίζει τις αναζητήσεις στη θάλασσα και δυνάμεις έρευνας βρίσκονται και στην κοίτη του ποταμού, για την ανεύρεση των τεσσάρων ατόμων.

Κρήτη - Μεσαρά - αγνοούμενοι

Κρήτη - Μεσαρά - αγνοούμενοι

Κρήτη - Μεσαρά - αγνοούμενοι

Πρόκειται για μία 30χρονη, τον 29χρονο σύζυγό της, την 58χρονη μητέρα και την 21χρονη αδελφή της, που επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια. To ζευγάρι μάλιστα, έχει και ένα μωρό μόλις ενός έτους, το οποίο έμεινε χθες βράδυ με τη μητέρα του 29χρονου.

Κρήτη - Αγνοούμενη - Ροδούλα Τσαγκαράκη

Κρήτη - Αγνοούμενος - Μαρία Χατζηπάνου

Κρήτη - Αγνοούμενη - Μαριλένα Τσαγκαράκη

Κρήτη - Αγνοούμενη - Μαρία Χατζηπάνου

Τα αγνοούμενα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή του Ηρακλείου, αφού είχαν μεταβεί εκεί από τον Άγιο Νικόλαο, το ζευγάρι και από τις Αρχάνες η μητέρα με τη μικρή της κόρη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά την επιστροφή τους έχασαν το δρόμο και βρέθηκαν στο ύψος «Τρία Αστέρια», όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα.

 
 

Η οδηγός είχε προλάβει να καλέσει την Αστυνομία. Στην κλήση που έγινε στις 0:52 και διήρκησε 13 δευτερόλεπτα, η 30χρονη είπε «ελάτε, γιατί πνιγόμαστε», ενώ στις 0:55 ο σύζυγός της τηλεφώνησε εκ νέου στο 100 και είπε ότι βρίσκονται κοντά στο «Αυγερινός live».

«Σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, στα 52 δευτερόλεπτα του τηλεφωνήματος.

Την ίδια στιγμή η άλλη αδελφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ενημέρωσε πως η οικογένειά της βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να πνιγεί.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και σε αυτές συμμετείχαν 40 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού και ένα σκάφος.

Ο Ν.Λαγουδάκης σημείωσε στη συνέχεια πως «η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα drone και ένα ελικόπτερο ελικόπτερο Agusta-Bell.