Quantcast

Λονδίνο: Ξυλοκόπησαν αεροσυνοδό και τη σύντροφό της μέσα σε αστικό λεωφορείο επειδή δεν δέχθηκαν να φιληθούν

Ως ομοφοβική εξετάζεται επίθεση σε ένα ζευγάρι γυναικών σε λεωφορείο με προορισμό το Κάμντεν του Λονδίνου.

Οι δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία αεροσυνοδός της Ryanair από τη Γουατεμάλα που μόλις τον Φεβρουάριο μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία, επέβαιναν σε λεωφορείο όταν μια ομάδα περίπου τεσσάρων ανδρών τις περιτριγύρισε και άρχισε τη λεκτική επίθεση. Τους "εκτόξευαν" προσβλητικά σχόλια, απαιτώντας από αυτές να φιληθούν και όταν εκείνες αρνήθηκαν προχώρησαν σε ομοφοβικά σχόλια και στη συνέχεια τις γρονθοκόπησαν.

Και οι δύο γυναίκες που είναι περίπου 20 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι τέσσερις νεαροί άνδρες το έσκασαν κλέβοντας μία τσάντα και ένα κινητό από τα θύματα της επίθεσής τους.

Όπως είπε η Μελάνια Γκεϊμονάτ από τη Γουατεμάλα, που τώρα μένει στο Έσεξ και ήταν εκείνη που δημοσιοποίησε το περιστατικό στο facebook, ο ένας από τους άνδρες μιλούσε ισπανικά ενώ οι άλλοι τρεις είχαν βρετανική προφορά. Οι δυο κοπέλες προτίμησαν να καθίσουν στις μπροστινές θέσει ενός διώροφου λεωφορείου για να απολαύσουν τη θέα όταν δέχτηκαν την ομοφοβική επίθεση.

"Μας αντιμετώπισαν ως διασκέδαση, αυτό με εξοργίζει" είπε η Γκεϊμονάτ. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν ανήρτησε ένα οργισμένο σχόλιο στο twitter κάνοντας λόγο για αηδιαστική μισογύνικη επίθεση. "Τα εγκλήματα μίσους εναντίον της κοινότητας ΛΟΑΤ δεν θα γίνουν ανεκτά στο Λονδίνο" ξεκαθάρισε.

Η Γκεϊμονάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Δημοκρατίας στο Μοντεβιδέο και προτού μετακομίσει στη Βρετανία είχε εργαστεί σε νοσοκομείο της χώρας της.