ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Έτσι αγαπάει ο Πειραιάς! Γιατί, γουστάρουμε (και) τις Ρωσίδες!

Έτσι αγαπάει ο Πειραιάς! Γιατί, γουστάρουμε (και) τις Ρωσίδες!

Ομαδάρα! Ένας απολαυστικός και καταιγιστικός Ολυμπιακός, ισοπέδωσε την Κράσνονταρ με 4-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έκανε το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για την επιστροφή στους ομίλους του Champions League. Ο Γκερέρο στο 30’ με πλασεδάρα, ο Ραντζέλοβιτς με δύο γκολάρες στο 78’ και στο 85’ και ο Ποντένσε με ασύλληπτο πλασέ στο 89’ πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου. Στις 27/8 το δεύτερο παιχνίδι στη Ρωσία.

Κυρίαρχος στο πρώτο, άξιζε κι άλλο γκολ
Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Αρκετά καλός. Έπαιξε με μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση, περιόρισε σημαντικά τα ατού της Κράσνονταρ και επέβαλε το ρυθμό του, με την στήριξη του καυτού Καραϊσκάκη. Στο 9’ ήρθε η πρώτη ευκαιρία, με τον Γκιλιέρμε να δοκιμάζει το πόδι του και τον Σαφόνοφ να μπλοκάρει. Στο 12’ ήταν η σειρά του Μπουχαλάκη, αλλά η μπάλα κόντραρε πριν καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Κράσνονταρ. Οι Ρώσοι απείλησαν για πρώτη φορά με το σουτ του Βάντερσον στο 13’, αλλά βρήκε τον Σα σε ετοιμότητα. Λίγο νωρίτερα, στο 11’, είχαμε την πρεμιέρα του VAR. Οι Ρώσοι ζήτησαν χέρι εντός περιοχής, αλλά δεν δόθηκε κάτι και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Ο Ολυμπιακός είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 15’: Ο Μασούρας σέντραρε, ο Μπουχαλάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε και βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 25’ ο Καμπελά αντικαταστάθηκε, λόγω τραυματισμού και πέντε λεπτά αργότερα το Καραϊσκάκη έζησε, ξανά, μεγάλες στιγμές. Ο Γκερέρο με ατομική ενέργεια και υποδειγματικό πλασέ στο 30’ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (1-0), με τον κόσμο να... τρελαίνεται. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, πέρα από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έψαξε και δικαιούταν κι άλλο γκολ. Στο 34’ η σέντρα σουτ του Ποντένσε κατέληξε στην αγκαλιά του Σαφόνοφ. Στο 44’ ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαλμπουενά έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ραμίρες και πέρασε έξω.

Με υπομονή αναστέναξαν τα δίχτυα!
Ήταν ολοφάνερο πως ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να ελέγξει το παιχνίδι. Και το έκανε, χωρίς να πάρει ρίσκα. Και του βγήκε στον απόλυτο βαθμό. Ο Τσιμίκας απείλησε στο 66’ με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά ο Σαφόνοφ μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα, στο 68’, ο Μπεργκ είχε μία καλή ευκαιρία, αλλά η μπάλα από το σουτ πέρασε άουτ. Στο δίλεπτο 70-71’ ο Ολυμπιακός απείλησε τρεις φορές, με τον Μασούρα (70’ και 71’) και με τον Ποντένσε (70’), αλλά γκολ δεν βρήκε. Το βρήκε, όμως, λίγο αργότερα. Ο Βαλμπουενά έκανε μαγική κάθετη στον Ραντζέλοβιτς που είχε τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και ο Σέρβος εξτρέμ με σουτ «έγραψε» το 2-0. Στο 85’, ο ίδιος, με ένα ξαφνικό σουτ, έκανε και το 3-0, τρελαίνοντας συμπαίκτες και κόσμο στο Ναό. Ο λαός του Θρύλου παραληρούσε, ζητούσε κι άλλο γκολ και η ομάδα δεν του χάλασε χατίρι. Το 4-0 ήρθε στο 89’: Ο Μπουχαλάκης έκανε υπέροχη μπαλιά στον Ποντένσε και ο Πορτογάλος εξτρέμ με φανταστική λόμπα στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μένει μόνο να την σφραγίσει την επόμενη Τρίτη (27/8, 22:00) στη Ρωσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (92’ Τοροσίδης), Βαλμπουενά (86’ Καμαρά), Μασούρας (75’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Κράσνονταρ: Σαφόνοφ, Φιόλουσον, Σπάγιτς, Ραμίρες, Καμπελά (25’ λ. τρ. Όλσον), Βάντερσον, Ναμλί (58’ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ (70’ Ιγκνάτιεφ), Βιλένα, Καμπόλοφ, Πετρόφ.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ