ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν λέγεται όνειρο όταν το έχεις ζήσει 2 φορές και πας για 3η. Λέγεται Ολυμπιακός!

Δεν λέγεται όνειρο όταν το έχεις ζήσει 2 φορές και πας για 3η. Λέγεται Ολυμπιακός!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είναι όνειρο ότι έχουμε κατακτήσει 14 Ευρωπαϊκά τρόπαια. Δεν είναι όνειρο ότι από το 2012 και μετά ΚΑΘΕ χρόνο ο Ολυμπιακός συμμετέχει τουλάχιστον σε 1 Ευρωπαϊκό τελικό. Δεν είναι ψέμα πως όλα αυτά τα έχουμε καταφέρει μάγκικα, μπεσαλίδικα και Πειραιώτικα. Είναι, όμως, αλητεία όλων όσων εμπλέκονται στο να παραμένει άστεγος ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας. Χαρίζουν λεφτά και εκτάσεις δεξιά και αριστερά, αφειδώς και τον Ολυμπιακό που το μόνο που ζητάει είναι την έκταση για να χτίσει με δικά του λεφτά κολυμβητήριο, επιδεικτικά τον αγνοούν. Πέρσι τους πιάσαμε στον ύπνο, έγραφαν οι ειδικοί, για την Προ Ρέκο θέλοντας να μειώσουν την επιτυχία της κατάκτησης. Φέτος τι έγινε, ρε στημένοι, που ήταν ξύπνιοι; Και τι; Κόντρα σε μια αισχρή διαιτησία, όχι μόνο απέναντι σε 4πλάσιο μπάτζετ. Η υπέρβαση, της υπέρβασης, ω υπέρβαση. Τι ζούμε , και κυρίως όλα τα παιδιά από Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία και την Ελλάδα φυσικά που ταξίδεψαν μέχρι εκεί, χάλασαν λεφτά από τις διακοπές τους, από τις καθημερινές τους ανάγκες, μόνο και μόνο για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να κάνει άλλη μια υπέρβαση.

Έβλεπα το κολυμβητήριο στο Ανόβερο και ζήλευα. Καθόμουν και σκεφτόμουν με τις ομάδες που είχαμε τόσες δεκαετίες πόσα τρόπαια Ευρωπαϊκά μας έχουν στερήσει οι ανίκανοι και εμπαθείς με τον Ολυμπιακό, πολιτικοί της χώρας. Έβλεπα, όμως, και τον κόσμο μας στην κερκίδα με Μπρέσια και Προ Ρέκο και καμάρωνα γιατί ένιωθα όλες τις άλλες ομάδες να ζηλεύουν. Αυτή η αγάπη για το σύλλογο, αυτό το πάθος, αυτή η στήριξη, δεν αγοράζεται, ούτε κατασκευάζεται. Και είναι κρίμα να έχει ανοίξει η εφαρμογή για την κάρτα φιλάθλου κυρίως και να είμαστε μόνο... 1.537!!! Με όλα αυτά που ζούμε να μην έχουν μπει χιλιάδες οπαδοί μας να δώσουν 10 ευρώ, για να γιγαντώσουν το σύλλογο. Να μην αφιερώνουν 5 λεπτά από την ζωή τους και 10 ευρώ για να γραφτούν στον Ερασιτέχνη. Έχω βαρεθεί να ακούω δικαιολογίες περί χρόνου, που, πως, τι. Πλέον όλοι ξέρουν, όλοι σχεδόν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμη και από το κινητό. Δεν χρειάζεται να πας στο τμήμα μελών στο Καραϊσκάκη, ούτε να κάτσεις στην ουρά, ούτε να τραβηχτείς στα γραφεία του Ερασιτέχνη στον Πειραιά. Από το σπίτι σου. Στο καφέ, μπαίνεις στη σελίδα του Ερασιτέχνη και γράφεσαι. Και παρακινείς και τον διπλανό σου. Για λάικ και μαλακίες, όλοι αφιερώνουμε χρόνο, για να δίνουμε δεκάδες ευρώ για άλλα και για «άλλα» βρίσκουμε λεφτά, για να γιγαντώσουμε τον Ολυμπιακό με 10 ευρώ ετησίως μόνο δεν έχουμε.

Βρίζουμε κατά χιλιάδες την ΕΡΤ για την αήθη συμπεριφορά της να μην δείξει τον προημιτελικό και καλά κάναμε στην τελική, βρίζουμε τους πολιτικούς που μας κυνηγάνε και μας «απαγορεύουν» να εκτοξευθούμε και συνυπογράφω. «Βρίζουμε» τον Μαρινάκη και τους Αγγελόπουλους όταν δεν βάζουν περισσότερα λεφτά. Για όλους εμάς που δεν γραφόμαστε μέλη για 10 μόλις ευρώ ετησίως τι εκφράσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε; Αυτοί είμαστε, μην πω καμιά κουβέντα; Μόνο 85.000 ενεργοί οπαδοί σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό;

Σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμη ραντεβού με την Ιστορία. Και πάλι ήμασταν συνεπείς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ισάξια όμως επιτυχία με την κατάκτηση του τροπαίου, θα είναι, μέχρι πριν αρχίσει ο τελικός, να δούμε το κοντέρ στα μέλη να εκτοξεύεται σε εξαψήφιο νούμερο. Και τότε, πιστέψτε με, οι τελικοί δεν θα είναι ένας κάθε χρόνο, τα ευρωπαϊκά τρόπαια επίσης, και τα όνειρα μας θα είναι οι εφιάλτες για τους αντιπάλους μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ