ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το 1ο εφηβικό κυνήγι Θησαυρού στο Γαράζο

0

Η ομάδα «Δώδεκα Άθλοι του Ηρακλή», η οποία αποτελούνταν από μαθητές του Γυμνασίου Πανόρμου ήταν η μεγάλη νικήτρια του 1ου Εφηβικού Κυνηγιού Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στο Γαράζο με οργανωτή την ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου.

Σε ένα παιχνίδι που κινήθηκε σε γρήγορους ρυθμούς, οι εκατό μαθητές των Γυμνασίων Γαράζου, Κράνας, Περάματος και Πανόρμου έζησαν συναρπαστικές στιγμές ακολουθώντας το νήμα της Αριάδνης, ξετυλίγοντας το μίτο του μύθου της και ανακαλύπτοντας το «στεφάνι» της, αντικείμενο του θησαυρού.

Στα στενά σοκάκια του παλαιού οικισμού του Γαράζου αλλά και στην κεντρική πλατεία του χωριού, τα παιδιά έτρεξαν, έπαιξαν και χάρηκαν το παιχνίδι που φτιάχτηκε για αυτά μαθαίνοντας σημαντικά πράγματα για την ιστορία του οικισμού που τους φιλοξένησε φέτος.

Ο θησαυρός βρισκόταν σε ένα παλιό σεντούκι, όμως δεν υπήρχε κλειδί για να ανοιχθεί. Το κλειδί βρήκαν πρώτοι οι μαθητές της ομάδας «Δώδεκα Άθλοι του Ηρακλή» στην ρίζα μιας βελανιδιάς – δέντρο, σύμβολο για το Γαράζο- και με την βοήθεια του Δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, άνοιξαν το παλιό μπαούλο, βρήκαν το «Στεφάνι της Αριάδνης» και πανηγύρισαν την νίκης τους!

Και αυτό το παιχνίδι έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μυλοποτάμου και την στήριξη της Αντιπέριφερειας Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ