ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: κλειστά στόματα και πολλά ερωτηματικά μετά το αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά

0

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δύο τραυματίες των διαδοχικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα σε Αξό και Ζωνιανά μεταξύ μελών δύο οικογενειών από τα Ζωνιανά, δεν διατρέχουν κίνδυνο για την ζωή τους. Ο 45χρονος που ξυλοκοπήθηκε έξω από την Αξό, μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Ανωγείων όπου έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις και αφού δεν διαπιστώθηκε κάποιο τραύμα που να απαιτούσε περαιτέρω νοσηλεία, επέστρεψε στο σπίτι του. Ο 53χρονος αδελφός του, ο οποίος πυροβολήθηκε μέσα στα Ζωνιανά και φέρει τραύμα στην λεκάνη, υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση στο Βενιζέλιο Νοσοκομείο Ηρακλείου και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάσταση του είναι σταθερά βελτιούμενη και οι γιατροί κρίνουν πως δεν υπάρχει ανησυχία για την ζωή του. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ρεθύμνου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώτο επεισόδιο έγινε έξω από την Αξό, όπου τα μέλη μιας οικογένειας από τα Ζωνιανά συνάντησαν τον συγχωριανό τους, ήρθαν σε διένεξη και τον ξυλοκόπησαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τον 45χρονο άντρα χτύπησε ένα ή περισσότερα άτομα. Πάντως, γρήγορα το γεγονός έγινε γνωστό στα Ζωνιανά και ο ο 53χρονος αδελφός του πρώτου θύματος πήγε να ζητήσει τον λόγο για το επεισόδιο. Εντός του χωριού έλαβε χώρα το δεύτερο επεισόδιο, στο οποίο επίσης δεν είναι γνωστό πόσα άτομα ενεπλάκησαν. Ωστόσο, εκεί έπεσε ο πυροβολισμός και ο 53χρονος τραυματίστηκε σοβαρά. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τρίτη προς Τετάρτη, στα Ζωνιανά υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η κατάσταση το πρωί της Τετάρτης στην ορεινή κοινότητα ήταν ήσυχη καθώς έχουν παρέμβει αρκετοί ψύχραιμοι άνθρωποι της περιοχής για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να επικρατήσει ψυχραιμία και λογική. 

Οι φόβοι μιας βεντέτας πάντα συντρέχουν σε αυτές τις περιπτώσεις, οπότε, από πλευράς Αστυνομίας και τοπικών παραγόντων, η προσπάθεια είναι να επιλυθούν οι διαφορές, ώστε να μην επαναληφθούν αιματηρά επεισόδια και να επέλθει ειρήνη μεταξύ των δύο οικογενειών. 

Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των δραστών για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, έχει αυτεπαγγέλτως ξεκινήσει η σχετική διαδικασία ερευνών και προανακρίσεων. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ