Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καθημερινή πολύμορφη δράση για την απεργία στις 14 Νοέμβρη

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενάντια στην υπονόμευση των αγώνων

Από περιοδεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα
Από περιοδεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα
«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων»: Προτάσσοντας το σύνθημα αυτό, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα προετοιμάζουν την απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Με συνελεύσεις και συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες, κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική και συντονισμένη αγωνιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να διεκδικήσουν άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και κατάργηση του άθλιου μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που βάζει τον κατώτατο μισθό στο στενό κοστούμι της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου. Να ενισχύσουν την πάλη για κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις για όλους, με δικαιώματα και αυξήσεις σε μισθούς.

Μέσα από τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν καθημερινά συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποκαλύπτουν πλατιά στους χώρους δουλειάς την απάτη της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «ενίσχυσης της θέσης των εργαζομένων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, την ώρα που παραμένει άθικτο και ενισχύεται διαρκώς το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο.

Απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα, που πατάει πάνω σε αυτό το οπλοστάσιο, αναλαμβάνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στις απολύσεις, στην εξάπλωση της «ευελιξίας», στην εντατικοποίηση και τα ωράρια - «λάστιχο».

Με την απεργία στις 14 Νοέμβρη δίνουν συνέχεια στις πρωτοβουλίες με τις οποίες Ομοσπονδίες και Σωματεία συνεχίζουν την πάλη για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στις Κατασκευές, στα Τρόφιμα - Ποτά, στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, στο Χρηματοπιστωτικό και σε άλλους κλάδους.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εκλεγμένους συνδικαλιστές στα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη. Για το σκοπό αυτό έχει ορίσει συνάντηση στις 11.30 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2).

«Θέλουμε ανοιχτή συνεδρίαση», τονίζει το ΠΑΜΕ, και απαιτεί: «Να σταματήσει η υπονόμευση των αγώνων. Να σταματήσει η προσπάθεια νοθείας των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εξω οι εργοδότες από τα σωματεία».

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ είχε αρνηθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την προκήρυξη απεργίας, ενώ ήδη υπήρχαν απεργιακές αποφάσεις από μια σειρά δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αναλαμβάνοντας έτσι για μια ακόμα φορά το ρόλο της υπονόμευσης των εργατικών αγώνων.

Στη συνέχεια, η σκυτάλη πέρασε στα χέρια των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που καταψηφίζουν την πρόταση για ενιαία απεργιακή απάντηση, με το πρόσχημα ότι... «περιμένουν την τριτοβάθμια οργάνωση» να πάρει σχετικές αποφάσεις.

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας

Στο μεταξύ, συνεχίζονται καθημερινά οι πρωτοβουλίες με τις οποίες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την απεργία.

Στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνονται οι εξής δράσεις:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής προχωρά σε κινητοποίηση διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και καταγγέλλοντας την καταπάτηση του ωραρίου, αύριο Πέμπτη, στις 5 μ.μ., με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.

-- Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας προχωρά σε Γενική Συνέλευση, αύριο Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας - Φούρνων οργανώνει συσκέψεις την Παρασκευή 2/11 στον Αγιο Κήρυκο (8 μ.μ., Κατσούλειο) και το Σάββατο 3/11 στο Καραβόσταμο (8 μ.μ., Πολιτιστικός Σύλλογος).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης οργανώνει Γενική Συνέλευση το Σάββατο 3/11, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων Φθιώτιδας προχωρά σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 3/11, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τραγάνας.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 4/11 στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

-- Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/11, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ.

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προχωρά σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 4/11, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/11, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ.

-- Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας οργανώνει εκδήλωση για την Υγεία την Κυριακή 4/11, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προχωρά σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5/11, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ