Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΕΚΘ
Συνεχίζουμε πιο δυνατά, για Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών

Οι ταξικές δυνάμεις αντιπάλεψαν με συνέπεια τους εργατοπατέρες που μετέτρεψαν το Συνέδριο του ΕΚΘ σε μνημείο εκφυλισμού
Οι ταξικές δυνάμεις αντιπάλεψαν με συνέπεια τους εργατοπατέρες που μετέτρεψαν το Συνέδριο του ΕΚΘ σε μνημείο εκφυλισμού
«Με περισσότερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτέλεσε ένα «μνημείο εργατοπατερισμού και εκφυλισμού».

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, η «Εργατική Ενότητα» παραμένει δεύτερη δύναμη στο Εργατικό Κέντρο και υπογραμμίζει ότι η δύναμη αυτή θα εκφραστεί με ένταση των προσπαθειών για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών:

Εγγεγραμμένοι 387, ψηφίσαντες 382, έγκυρα 380.

Η «Εργατική Ενότητα» πήρε 91 ψήφους (23,8%) και 7 έδρες.

Οι υπόλοιποι έλαβαν τα εξής: ΠΑΣΚΕ, 154 ψήφους (40,4%) και 13 έδρες. ΔΑΚΕ, 68 ψήφους (17,9%) και 6 έδρες. ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), 42 ψήφους (11%) και 3 έδρες. «Νέα Πορεία» (στηρίζεται από τη ΝΔ), 20 ψήφους (5,2%) και 2 έδρες. ΜΕΤΑ (ΛΑΕ), 3 ψήφους (0,8%) και καμία έδρα. «Αντεπίθεση», 2 ψήφους (0,5%) και καμία έδρα.

Βγαίνουμε από αυτήν τη μάχη πιο δυνατοί και έμπειροι

Η «Εργατική Ενότητα» χαιρετίζει «τους χιλιάδες εργαζομένους που ψήφισαν και εξέλεξαν τους αντιπροσώπους της παράταξής μας. Η στήριξη αυτή θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με την προσπάθεια να προτάξουμε "Μπροστά τις δικές μας ανάγκες" ενόψει της απεργίας στις 28 Νοεμβρίου».

Και υπογραμμίζει: «Οι ταξικές δυνάμεις και από αυτήν τη μάχη βγαίνουν πιο δυνατές, πιο ώριμες και πιο έμπειρες. Αναγνωρίζουν καλύτερα τον ταξικό αντίπαλο, τους μηχανισμούς του, τους ανθρώπους του, και θα τον αντιπαλέψουν με καλύτερους όρους, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Αναδεικνύεται η ανάγκη με πιο γρήγορα βήματα να φύγει από το σβέρκο μας ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός».

Για το ίδιο το Συνέδριο, η «Εργατική Ενότητα» επισημαίνει ότι οι δυνάμεις αυτές «κατάφεραν να κάνουν ένα συνέδριο - μνημείο εργατοπατερισμού και εκφυλισμού, με άδεια την αίθουσα, αφού δεν ήθελαν το διάλογο, την αντιπαράθεση, στην ουσία απαγόρευσαν την οποιαδήποτε συζήτηση. Ζήσαμε ένα συνέδριο με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους, με την παρουσία της αστυνομίας και των ασφαλιτών. Κατάφεραν να είναι ένα συνέδριο που να αναπαράγει συσχετισμούς που μαγειρεύονται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με τον γνωστό ρόλο των εργατοπατέρων».

Ακόμα, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη έντασης της αντιπαράθεσης «με την εργοδοσία, τον κρατικό μηχανισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να συνεχιστεί η προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν τους μηχανισμούς της εργοδοσίας που δούλεψαν στο έπακρο για την στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν την καταιγίδα νοθείας και αλλοίωσης των συσχετισμών, όλοι τους μαζί, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), απάντησαν ενιαία, στήριξαν με καταμερισμένους ρόλους τον παραπέρα εκφυλισμό του».

Υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της μάχης που συνεχίζεται απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, η «Εργατική Ενότητα» καταλήγει: «Αυτή η μάχη δεν είναι για τα κουκιά. Είναι μάχη για το ποιος θα είναι ο προσανατολισμός του ΕΚΘ, για να γίνει το πραγματικό σπίτι των εργατών, να σταματήσει να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας, να εξωραΐζει τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Οι δυνάμεις της "Εργατικής Ενότητας" παραμένουν δεύτερη δύναμη μέσα στο ΔΣ, με περισσότερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα θα παλέψουν για ένα Εργατικό Κέντρο υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρώτη δύναμη και ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις(2023-01-24 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις στο τιμόνι του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου(2013-06-22 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις στο τιμόνι του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου(2013-06-22 00:00:00.0)
Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων(2004-02-18 00:00:00.0)
Νίκη - θρίαμβος των ταξικών δυνάμεων(2002-03-31 00:00:00.0)
Ανοδος της "Εργατικής Ενότητας"(1997-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ