Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟ» ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Ποινές φυλάκισης σε αγρότες για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια Αμαλιάδας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια Αμαλιάδας
Με τη φάμπρικα των «αγροτοδικείων» να κλιμακώνει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την επιχείρηση εκφοβισμού των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας επέβαλε χτες ποινές φυλάκισης 12 μηνών, με διετή αναστολή, σε δύο αγωνιστές αγρότες, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις του 2014, στο πλαίσιο των δράσεων του Μπλόκου της Μαραθιάς στην Αμαλιάδα.

Το... «αδίκημα» που διέπραξαν οι δύο αγρότες ήταν να αναρτήσουν ένα πανό έξω από την είσοδο της Εφορίας, αποκλείοντάς την συμβολικά για λιγότερο από δύο ώρες κι ενώ επέτρεψαν την είσοδο στην προϊσταμένη της Εφορίας, σε υπαλλήλους ή πολίτες που ζητούσαν να μπουν για να διευθετήσουν κάποια επείγουσα υπόθεση...

Η δικαστική απόφαση προκάλεσε την έντονη οργή και αγανάκτηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής, που πραγματοποιούσαν από χτες το πρωί συγκέντρωση στα δικαστήρια, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι χτες στο ίδιο δικαστήριο δικάζονταν ακόμη έξι αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2017, υποθέσεις που πήραν αναβολή για τον ερχόμενο Μάρτη. Είναι επίσης χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι οι εν λόγω αγρότες δεν κατηγορούνται σωρευτικά για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της περιόδου, αλλά ξεχωριστά για όσες μέρες συμμετείχαν σε αυτές! Δηλαδή, κάποιοι από αυτούς δικάζονται με εννιά κατηγορίες, άλλοι με 6 κι ούτω καθεξής...

Η χτεσινή δίκη πραγματοποιήθηκε υπό την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενστόλων, μεταξύ των οποίων και δυνάμεων της ΟΠΚΕ, αλλά και άλλων με πολιτικά, λες και στο δικαστήριο προσέρχονταν εγκληματίες και όχι φτωχοί αγρότες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, που καταληστεύεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ και την ασύδοτη δράση των εμποροβιομηχάνων.

Ο επικεφαλής μάλιστα των αστυνομικών δυνάμεων προσπάθησε - χωρίς αποτέλεσμα - να εμποδίσει τους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο να αναρτήσουν πανό έξω από αυτό, λέγοντάς τους ότι μια τέτοια ενέργεια «απαγορεύεται»...

Δεν μας φοβίζουν, δεν μας πτοούν τα «αγροτοδικεία» και η καταστολή

Απέναντι σε αυτήν την επιχείρηση εκφοβισμού των αγωνιζόμενων αγροτών, η οποία κλιμακώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με την ενεργοποίηση όλων των κρατικών μηχανισμών, το συνεπές αγροτικό κίνημα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας υπογραμμίζει:

«Η δικαιοσύνη έλαμψε για ακόμα μια φορά και με το "ταξικό της μάτι" καταδίκασε αγρότες γιατί είχαν το "θράσος" να αγωνιστούν για το δίκιο τους.

Η σύνθεση της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας στις 21/11/2018, εξαντλώντας το μίσος των νόμων της αστικής τάξης και της κυβέρνησής της για όποιους αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της, καταδίκασε με 12 μήνες φυλακή συνδικαλιστές αγρότες, δίνοντας διαπιστευτήρια σε αυτούς που υπηρετούν.

Εμείς σαν ταξικό αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα τους απαντάμε: Δεν μας φοβίζουν, δεν μας πτοούν ούτε οι καταδίκες, ούτε οι ένστολοι ή μυστικοί που γεμίζουν τα δικαστικά μέγαρα για να μας φρουρούν σαν εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Θα συνεχίσουμε, μαζί με τους συμμάχους μας εργάτες, στις 28 Νοέμβρη στην εργατική απεργία και συντονισμένοι με τους συναδέλφους μας όλης της Ελλάδας μετά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας στις αρχές Δεκέμβρη θα είμαστε πάλι στους δρόμους. Θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ