Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για το πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα

Συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Κορυφώνοντας έναν «μαραθώνιο» κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ οδεύουν δυναμικά για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το Σάββατο 15/12 στην Αθήνα.

Χτες συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και εξέτασε τα τελευταία μέτρα για την επιτυχία και την οργάνωση του συλλαλητηρίου.

Με την πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ. και την πορεία στο Μαξίμου που θα ακολουθήσει, με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ταυτόχρονα, με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στους ελιγμούς της κυβέρνησης, η οποία προβάλλει τη μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την ίδια στιγμή που κρατά ατόφιες όλες τις προηγούμενες περικοπές καθώς και τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους.

Συνολικά, οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, τοπικές, περιφερειακές και στην Αθήνα, που από την αρχή του χρόνου φτάνουν τις 150, με οργανωτές τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, έδωσαν ώθηση στις διεκδικήσεις και στα δίκαια αιτήματα των απόμαχων της δουλειάς, άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση, έφεραν στο επίκεντρο το αίτημα για συνολική κατάργηση του νόμου - λαιμητόμου του Κατρούγκαλου, για αυξήσεις στις συντάξεις, στάθηκαν απέναντι στην προσπάθεια ορισμένων «αετονύχηδων» να μετατρέψουν τους συνταξιούχους σε πελάτες των δικηγορικών γραφείων, όπως επιχειρήθηκε και με το ζήτημα των αναδρομικών.

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο απευθύνουν επίσης η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

Ετοιμασία καθόδου από κάθε γωνιά της χώρας!

Ενδεικτική της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν και καταβάλλουν μέχρι την τελευταία στιγμή τα σωματεία των συνταξιούχων και γι' αυτήν την κινητοποίηση είναι η προετοιμασία για την κάθοδο συνταξιούχων στην Αθήνα ακόμα και από τον μακρινό Εβρο.

Οπως μας λέει η Φανή Τρέλλη, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Εβρου,«το 'χουμε βάλει πείσμα. Θα κατέβουμε παρά τη μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανύσουμε!». Η προετοιμασία στον ακριτικό νομό συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή με περιοδείες και εξορμήσεις, ενώ προηγήθηκε σύσκεψη στην Ορεστιάδα με μεγάλη συμμετοχή. Παράλληλα, το Σωματείο Συνταξιούχων οργάνωσε προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ (ΠΕΔΥ), απαιτώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις σε γιατρούς. Οπως σημειώνει η πρόεδρος, στο Ακτινολογικό δεν υπάρχει ακτινολόγος γιατρός και οι εξετάσεις στέλνονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο (!), ενώ λήγει και η σύμβαση του ορθοπεδικού, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει πρόβλεψη για να καλυφθεί η θέση.

Κάλεσμα στους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων νομού Λάρισας. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 6.30 π.μ., από την οδό Τάκη Τσιόγκα (δίπλα στο ποτάμι, όπου γίνεται η λαϊκή της Τετάρτης).

Τα αιτήματα των συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Αμεση απόδοση των Δώρων.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει, και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση - απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής(2019-10-01 00:00:00.0)
Στην πλατεία Κλαυθμώνος το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων(2018-12-15 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για το συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη(2018-12-04 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(2018-11-16 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την πάλη ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις(2018-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ