Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεταθέτουν τον φαντάρο που απαίτησε να σβηστεί το «ρητό» του ναζιστή στρατάρχη!

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ για την εκδικητική ενέργεια

Το άθλιο «απόφθεγμα» του ναζιστή στρατάρχη στον τοίχο του στρατοπέδου πριν σβηστεί
Το άθλιο «απόφθεγμα» του ναζιστή στρατάρχη στον τοίχο του στρατοπέδου πριν σβηστεί
Με μια απαράδεκτη, εκδικητική επί της ουσίας, ενέργεια, η διοίκηση του 265ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής, του στρατοπέδου όπου γράφτηκε το «ρητό» του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ Εριχ φον Μάνσταϊν, ανακοίνωσε στον στρατευμένο Δ. Ανδρονιάδη, που βγήκε στην αναφορά καταγγέλλοντας την ύπαρξη του «ρητού» και απαιτώντας να σβηστεί, όπως και έγινε, ότι θα αποσπαστεί σε άλλη μονάδα στην Αθήνα!

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που κατά τ' άλλα καλεί σε «αντι-ακροδεξιά μέτωπα», στο πλαίσιο του δικομματικού καβγά με τη ΝΔ, όχι μόνο δείχνει ανοχή στα κάθε λογής φασιστικά στοιχεία και στη δράση που αναπτύσσουν μέσα στα στρατόπεδα, αλλά κάνει ουσιαστικά πλάτες σε όσους προσπαθούν να χύσουν το δηλητήριό τους και στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους, όπως εξάλλου δείχνει και το γεγονός ότι σε σταθερή βάση προσκαλούν και φωτογραφίζονται σε μια σειρά εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τους υπόδικους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Λιάνα Κανέλλη και Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν χτες Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας (βλέπε δίπλα).

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει την ενέργεια του μέλους του

Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα αλληλεγγύης στον στρατευμένο, που βγήκε στην αναφορά απαιτώντας να σβηστεί το ναζιστικό «ρητό», πολλαπλασιάζονται.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, μέλος του οποίου είναι ο στρατευμένος, σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε την ενέργεια του συναδέλφου μας Δημήτρη Ανδρονιάδη, μέλους του σωματείου μας, που δεν αδιαφόρησε και χωρίς φόβο βγήκε στην αναφορά και κατήγγειλε την ύπαρξη στο στρατόπεδο, όπου υπηρετεί τη θητεία του, επιγραφής με ρητό του ναζιστή στρατάρχη Εριχ φον Μάινσταϊν.

Τέτοια γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχει και σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις ανοχή στη διείσδυση του φασισμού στο στρατό.

Ο συνάδελφος έδειξε με τη στάση του σε όλους πως κανένα περιστατικό τέτοιου είδους δεν πρέπει να μένει αναπάντητο σήμερα, που πολλοί καταγγέλλουν γενικά και αόριστα την άνοδο του φασισμού, αλλά λίγοι έχουν το θάρρος να μπουν μπροστά και να εκτεθούν όπου και όποτε χρειαστεί.

Ο συνάδελφός μας, όμως, που είναι από τα διαρκώς παρόντα στους αγώνες μέλη του σωματείου, το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη, δείχνοντας πως αυτοί που συμμετέχουν στους μαζικούς αγώνες τόσο για τα καθημερινά όσο και συνολικά για έναν καλύτερο κόσμο, μπορούν καλύτερα να κατανοήσουν πραγματικά και να αντιπαρατεθούν ανοιχτά με το φαινόμενο του φασισμού, στην πράξη και όχι στα λόγια.

Συγχαίρουμε τον συνάδελφό μας που έστειλε μήνυμα σε όλους πως τόσο οι φαντάροι όσο και οι μόνιμοι στον ελληνικό στρατό δεν θα ανεχθούν γεγονότα που προσβάλλουν τους αγώνες του λαού μας και τη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στην πάλη ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό».

Στρατευμένοι εκφράζουν τη στήριξή τους

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις από στρατευμένους. Ο στρατιώτης Παναγιώτης Τσαβαλιάς από το Στρατόπεδο της Σπάρτης μάς είπε:

«Είναι απαράδεκτη η παρουσία συνθημάτων εμπνευσμένων από στρατηγούς των ναζί στα ελληνικά στρατόπεδα, πόσο μάλλον και στη Μυτιλήνη, ένα από τα μέρη που γνώρισαν από πρώτο χέρι τη ναζιστική θηριωδία. Ολοι να αποκρούσουμε προσπάθειες εισχώρησης της ναζιστικής ιδεολογίας στις συνειδήσεις των στρατευμένων παιδιών του λαού. Συγχαίρω τους στρατιώτες που απαίτησαν και κατάφεραν να "καθαρίσει" το στρατόπεδο από αυτό το βρώμικο σύνθημα και δίνει θάρρος και σε εμάς να πράξουμε τα δέοντα σε αντίστοιχες προσπάθειες προβολής εθνικιστικών συνθημάτων, που καμία θέση δεν έχουν μες το στράτευμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν πείθει κανέναν με τη ρητορική της απέναντι στην ακροδεξιά, όταν η ίδια μας πουλάει εθνική ενότητα βγάζοντας φωτογραφίες με τους υπόδικους χρυσαυγίτες ιδεολογικούς απογόνους του Μάνσταϊν».

Περιοδεία του Στ. Τάσσου στον Μανταμάδο

Με αφορμή το προκλητικό γεγονός της αναγραφής ναζιστικού «ρητού» σε στρατόπεδο στον Μανταμάδο, ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, το πρωί της Δευτέρας περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης και το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, επισκέφτηκε τον Μανταμάδο και συνομίλησε με τους κατοίκους, που και αυτοί καταδίκασαν το γεγονός.

Ο Σταύρος Τάσσος δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:

«Η αναγραφή του "ρητού" του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου Εριχ Φον Μάνσταϊν στο 265ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στον Μανταμάδο είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και αποτελεί μέγιστη πρόκληση για τους φαντάρους και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για τους κατοίκους με τις αγωνιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις της Λέσβου γενικά και του Μανταμάδου ειδικά. Και είναι μια πράξη που αποθρασύνει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Οι φαντάροι, αλλά και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι παιδιά του λαού μας, ταγμένα να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις εκτός Ελλάδας, αλλά ούτε και με φασιστικές ιδεολογίες που στηρίζονται στην επιβολή του δυνατού πάνω στον αδύναμο, οξύνουν και θεοποιούν τις ανισότητες και καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς.

Οι κάτοικοι του νησιού μας, του "κόκκινου" νησιού, και ειδικά του Μανταμάδου, έχουν δώσει ποταμούς αίματος υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη και τη λαϊκή εξουσία, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.

Τέτοιες ενέργειες, όπως η αναγραφή του ναζιστικού ρητού, αποθρασύνουν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που παριστάνει την αντισυστημική δύναμη. Στην πραγματικότητα, με την ωμή βία ενάντια στους αντιφασίστες, που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και με τα δουλεμπορικά γραφεία που οργανώνει για να προσφέρει φτηνή εργατική δύναμη στο κεφάλαιο, η ΧΑ είναι ο καλύτερος υπηρέτης των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου γενικά.

Παριστάνουν, επίσης, τους Ελληνες πατριώτες. Αν είναι δυνατόν, οι πολιτικοί απόγονοι και οι θαυμαστές των ανθελλήνων συνεργατών των ναζί, των χιτών, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων, των κουκουλοφόρων, των μαυραγοριτών να είναι πατριώτες. Πατριώτες είναι αυτοί που, μαζί με το ΚΚΕ, έχυσαν το αίμα τους ενάντια στους ναζί και μετά ενάντια στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές, και όχι οι συνεργάτες τους και οι καταδότες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί, παρά τις κορόνες περί "μετώπων ενάντια στην ακροδεξιά", συνεχώς προσκαλεί ναζιστές βουλευτές σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πραγματοποιεί κοινές επισκέψεις μαζί με υπόδικους βουλευτές της ΧΑ και γιατί επίσης καθυστερεί δραματικά η δίκη των δολοφόνων της ΧΑ.

Εξω από τη Λέσβο, αλλά και απ' όλη την Ελλάδα, οι ναζί και οι σάπιες φασιστικές ιδέες και πράξεις τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι διεκδικήσεις των φαντάρων και η αγωνιστική στάση τους δεν πάνε στράφι, έχουν αποτέλεσμα»(2019-05-11 00:00:00.0)
«Καμία ανοχή στους φασίστες, τις σάπιες ιδέες και πράξεις τους»(2018-12-22 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το «ρητό» του ναζιστή σε στρατόπεδο(2018-12-18 00:00:00.0)
Του φέρθηκαν με το γάντι...(2018-12-18 00:00:00.0)
Αντιδραστικά αποφθέγματα(2018-12-18 00:00:00.0)
Ρητό ναζιστή, στρατάρχη της Βέρμαχτ, στον τοίχο του στρατοπέδου(2018-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ