Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και σε δήμους της περιοχής

Στο βήμα ο Ν. Τριάντης
Στο βήμα ο Ν. Τριάντης
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και σε δήμους της περιοχής, ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του Κόμματος.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας δεν μπορούν να διαχωριστούν σε τοπικά, αποκομμένα από μια συνολικά ταξική πολιτική που τα γεννά». Σχετικά με το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης σημείωσε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι κομμάτι του κεντρικού καπιταλιστικού κράτους και υποτάσσονται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. «Σε πλήρη αρμονία με την κεντρική διοίκηση, καλούν το λαό να πληρώσει το μάρμαρο. Αλλωστε, η "επιστροφή στην κανονικότητα" περιλαμβάνει ό,τι και η μνημονιακή πραγματικότητα. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους στις εκλογές, οι οποίοι τελικά θα υπακούσουν πιστά στο αντιλαϊκό πλαίσιο του "Καλλικράτη" και του "Κλεισθένη Ι"».

Το ΚΚΕ, συνέχισε, στηρίζει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης πραγματικά λαϊκής αντιπολίτευσης στην πολιτική του κεφαλαίου. Στάθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων οι οποίοι δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης προς όφελος του λαού. Τέλος, προέτρεψε στις επερχόμενες εκλογές να εκφραστεί μια νέα στράτευση λαϊκών δυνάμεων, η οποία αναδείχθηκε και μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ.

Σε παρέμβασή του, ο νυν δημοτικός σύμβουλος στα Γιάννενα, Τάκης Τασούλας, αναφέρθηκε στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο και δήλωσε ότι ο συνδυασμός του ΚΚΕ «θα συνεχίσει να παλεύει τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, όπου ζει και αγωνιά ο λαός, δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτό που ονομάζουμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση».

Ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, δήλωσε αισιόδοξος ότι ο λαός θα στηρίξει τις δυνάμεις που υπερασπίζονται και αγωνίζονται για το λαϊκό συμφέρον και όχι τα κέρδη των λίγων, ενώ η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων, κάλεσε τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά να στηρίξουν τη δύναμη που πραγματικά παλεύει για το μέλλον τους.

Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση:

Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Αλεξάνδρα Μπαλού, νυν περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλος.

Δήμος Ιωαννιτών: Ολυ Τσουμάνη, δικηγόρος, νυν περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου.

Δήμος Αρταίων: Στράτος Καλλώνης, λογιστής, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας.

Δήμος Πρέβεζας: Σταύρος Αμάραντος, φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Δώρης, συνταξιούχος.

Δήμος Λευκάδας: Βαγγέλης Βεροιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας.

Δήμος Ζίτσας: Γιώργος Λωρίδας, ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Δήμος Κόνιτσας: Τάκης Σδούκος, κτηνοτρόφος, νυν δημοτικός σύμβουλος Κόνιτσας.

Δήμος Δωδώνης: Τάσος Τόκας, εκπαιδευτικός, εκλεγμένος στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμος Πωγωνίου: Πάνος Καραγιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, νυν δημοτικός σύμβουλος Πωγωνίου.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Λεωνίδας Λεοντάρης, αρχιτέκτονας μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, επικεφαλής Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων και νυν δημοτικός σύμβουλος Βορείων Τζουμέρκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ