Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σήμερα το πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για το δικαίωμα στη δουλειά

Συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιείται το πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο που οργανώνουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου, απαιτώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης.

«Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις, είναι αναγκαίος όρος για μια αξιοπρεπή διαβίωση», τονίζουν σωματεία και Ομοσπονδίες και απαιτούν: «Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου θα κατατεθεί πρόταση στα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία έχει ως εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και από το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των Συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Την πρωτοβουλία στηρίζουν 7 Ομοσπονδίες, 112 σωματεία, 4 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων και 6 Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις με το ίδιο περιεχόμενο οργανώνονται επίσης σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες χώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η απόφαση για τη διοργάνωση κινητοποίησης λήφθηκε σε σύσκεψη σωματείων του Δημοσίου που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Στη Λάρισα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Στην Κεφαλονιά, το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες του Δημοσίου σε κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων ΟΤΑ Κεφαλονιάς, στη 1 μ.μ., στην Αντιπεριφέρεια. Επιπλέον, σε σύσκεψη που διοργανώνει μαζί με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης το Σάββατο 16/2, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στη δράση τους.

Απεργία σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία

Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), η οποία συμμετέχει στην πρωτοβουλία για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Στο πλαίσιο της απεργίας, διοργανώνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, ενώ καλεί στο απογευματινό πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο.

«Ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, ο ΟΠΕΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και οι "πετσοκομμένοι" από αρμοδιότητες τ. ΟΕΕ & τ. ΟΕΚ (μετά τη βίαιη κατάργησή τους το 2012 ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ) δεν αποτελούν μόνο οργανισμούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα και στα πλαίσια της εφαρμογής και της υλοποίησης αυτών των πολιτικών, αλλά και στυγνές εργασιακές "γαλέρες"», σημειώνει η Ομοσπονδία. Διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, προσλήψεις προσωπικού, ενώ καταγγέλλει την πολιτική που ευθύνεται για τα προβλήματα των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ