Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Συγκέντρωση στις 16 Μάρτη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και πετ κοκ στην ΑΓΕΤ, καθώς και στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στο Βόλο οργανώνουν ταξικά εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Μαγνησίας, το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην αρχή της οδού Ιάσονος, στο Βόλο.

Το «δικαίωμα» στην ΑΓΕΤ να πνίξει την πόλη στα θανατηφόρα αέρια για να αυξήσει τα κέρδη της με την καύση σκουπιδιών το έδωσαν οι αδειοδοτήσεις των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έδωσαν την άδεια να καίει η ΑΓΕΤ 1.015.000 τόνους σκουπιδιών το χρόνο, δηλαδή η αναλογία καμένων σκουπιδιών στο Βόλο να είναι πάνω από 8.000 κιλά ανά κάτοικο, όταν στην ΕΕ είναι 13,5 κιλά ανά κάτοικο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πιάνοντας το νήμα από τους προηγούμενους, έδωσε άδεια που επιτρέπει στην ΑΓΕΤ να εισάγει σκουπίδια για να μπορέσει να φτάσει αυτό το απαράδεκτο ποσό. Συνένοχη είναι η Τοπική Διοίκηση, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας προβλέψει και επιτρέψει στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και την καύση και τη δημιουργία εργοστασίων SRF/RDF στη Θεσσαλία, άνοιξε το δρόμο μαζί με την κυβέρνηση, ο δε δήμος Βόλου τον προχώρησε παραπέρα με την κατάπτυστη απόφαση για την κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου στην πόλη, χρεώνοντας τους Βολιώτες με 40 εκατ. ευρώ, μαζί με τον καρκίνο και το θάνατο.

Κάλεσμα της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις γυναίκες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο απευθύνει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, τονίζοντας: «Κάνε υπόθεση δική σου τη ζωή σου και τη ζωή της οικογένειάς σου! Πάλεψε οργανωμένα με τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές, μέσα από τα σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, ώστε να μπει φρένο στη μετατροπή της πόλης σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων για τα κέρδη του μονοπωλίου. Τιμώρησε τους υπεύθυνους, όσους έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ, εκείνους που, μπροστά στη διασφάλιση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, θυσιάζουν τη ζωή και την υγεία σου, όπως κάνουν με το μισθό σου, τη σύνταξη, το εισόδημά σου, τα δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο λαός. Το ΚΚΕ σου λέει: Μπορούμε να τους αντιπαλέψουμε, υπάρχει ελπίδα! Ο λαός μπορεί να επιβάλει το δίκιο του! Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, με εσένα πρωταγωνιστή της πάλης έχεις τη δύναμη!».

Επισημαίνοντας ότι «το έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού του Βόλου έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ» και ότι «όσα και αν σου λένε προεκλογικά, η αλήθεια είναι πως ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είναι συνένοχοι, στηρίζουν και προωθούν την καρκινογόνα καύση», η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Το ΚΚΕ θα είναι πάντα μπροστά στην πάλη για να αποτρέψουμε την επικίνδυνη εξέλιξη, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα αιτήματά μας, αλλά και για να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, ώστε να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ παντού, τόσο πιο δυνατή θα είναι η δική σου φωνή, η γροθιά σου, η πάλη σου για το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στην υγεία».

Το Συνδικάτο Μετάλλου

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» καλεί τους μεταλλεργάτες, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων της πόλης να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας: «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σταματήσουμε την πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας! Εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες έχουμε τον πρώτο λόγο στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και πρέπει να δώσουμε μαζικό και δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση στις 16 Μάρτη!

(...) Επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο ότι καπιταλιστικό κέρδος και προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων είναι δύο πράγματα αντίθετα. Οι εργάτες και οι εργάτριες σε κάθε χώρο δουλειάς πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και πολλές φορές με την ίδια μας τη ζωή.

Δεν θα πεθάνουμε για τα κέρδη τους. Τα κέρδη τους σκοτώνουν! Με την οργανωμένη και κοινή πάλη εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας μπορούμε να τους εμποδίσουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ στον Βόλο(2019-09-03 00:00:00.0)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο(2019-08-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ(2019-03-14 00:00:00.0)
Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ(2018-05-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών(2018-05-03 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις συνδικαλιστών για την καύση καρκινογόνων σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ(2017-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ