Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αγωνιστές της πρώτης γραμμής στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αγωνιστές από το εργατικό κίνημα, από το αγροτικό κίνημα, από τους αυτοαπασχολούμενους, από γυναίκες και νέους που είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματά τους συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, ένα μέρος του οποίου παρουσίασε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου - εκδήλωση στον Βόλο, ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αναφερόμενος στο κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, ο Τ. Τσιαπλές τόνισε ότι αυτό πρέπει να είναι η πολιτική που στηρίζει ο κάθε υποψήφιος, «η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης - από ποιον και για ποιον - που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιον τάσσεται ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη είτε εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Τοπική Διοίκηση αναλύοντας τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη». Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «διεκδικούμε μείωση και όχι αύξηση των ανταποδοτικών τελών, φόρων, στην προοπτική κατάργησής τους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ, καμία ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και δήμων», «μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, της άμεσης φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Αμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη και σταθερή εργασία. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων».

Και πρόσθεσε: «Η δική μας αντίληψη για τις δομές διοίκησης, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έχει τη βάση της σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπιστούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού, γι' αυτό απαιτείται η ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους, ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στη Βουλή».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την ΠΕ Μαγνησίας που παρουσιάστηκαν είναι:

Βογιατζής Θανάσης, δημοσιογράφος - συγγραφέας, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ευθυμίου Βούλα, συνταξιούχος, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας

Καραφέρης Δημήτρης, ΕΒΕ από την περιοχή Αλμυρού - Σούρπης

Καρυδάκη Εύη, υπάλληλος ΟΤΑ, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας

Κουραβέλας Χρήστος, εργαζόμενος στο δήμο Ρ. Φεραίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας

Κουτσινάρης Γιώργος, μεταλλεργάτης, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»

Κωτή Ρίτσα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Μαμούχα Μαρία, αγρότισσα, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νότιου Πηλίου

Νάνος Απόστολος, υπάλληλος ΔΕΗ, δημοτικός σύμβουλος Βόλου

Πλαγερά Μαρία, καθαρίστρια, πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας

Ρούσσας Γιώργος, συνταξιούχος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Σταυρόπουλος Βασίλης, λογιστής από την περιοχή της Ζαγοράς

Τρουλλινού Αιμιλία, απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ

Τσιώνας Μιχάλης, συνταξιούχος υπάλληλος ΟΤΑ

Χαρμάνης Γιώργος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Από την ΠΕ Σποράδων:

Γούλας Γιώργος, εργαζόμενος στο δήμο Σκοπέλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ