Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πλατύ άνοιγμα για να μάθει κάθε εργάτης τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας

Συσκέψεις, συνελεύσεις και περιοδείες για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το σύνθημα «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά»

Συνδικάτα οργανώνουν πρωτοβουλίες για να φτάσει παντού η πείρα της μάχης που δόθηκε στην Καλαμάτα και να οργανωθεί η συνέχειά της
Συνδικάτα οργανώνουν πρωτοβουλίες για να φτάσει παντού η πείρα της μάχης που δόθηκε στην Καλαμάτα και να οργανωθεί η συνέχειά της
Με συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και κάθε άλλη πρόσφορη μορφή προχωρούν συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα για ό,τι έγινε στην Καλαμάτα, για τον πραγματικό ρόλο της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, υλοποιώντας τη δέσμευση που διατυπώθηκε και στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «δεν θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλειάς, κλάδο για κλάδο που δεν θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες (...) Για εμάς η αντεπίθεση, η πραγματική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινά από τους χώρους δουλειάς».

Να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με θέμα το 37ο Συνέδριο. Οπως ξεκαθάρισαν και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν προχτές, «τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, οι πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτές τις εξελίξεις, έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες (...) Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ό,τι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση».

Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη προγραμματιστεί τα εξής:

-- Σήμερα, Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου καλεί τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τα ΔΣ των σωματείων - μελών του και τους εργαζόμενους της περιοχής στις 6.30 μ.μ. σε σύσκεψη με θέμα: «Ενημέρωση για τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ».

-- Αντίστοιχη σύσκεψη οργανώνει επίσης σήμερα το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΛ.

-- Η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη - ενημέρωση για το συνέδριο σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

-- Αύριο, Πέμπτη, οργανώνουν σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Αλικαρνασσού, τα εξής σωματεία του νομού Ηρακλείου: Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Ενωση Συνταξιούχων IKA.

-- Στους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από περιοδείες: Σήμερα Τετάρτη στο αμαξοστάσιο του Ζωγράφου, στην Καθαριότητα Βριλησσίων και Κορυδαλλού. Αύριο Πέμπτη στα αμαξοστάσια των δήμων Λυκόβρυσης - Πεύκης, Ιλίου και Αγίας Παρασκευής. Την Παρασκευή 22/3 στα αμαξοστάσια Παλαιού Φαλήρου και Ασπροπύργου και στην Καθαριότητα Αμαρουσίου.

Ακόμα συνδικάτα με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τη συνδικαλιστική μαφία των εργατοπατέρων και καλούν τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν. Μεταξύ άλλων ανακοινώσεις έχουν εκδώσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Βοιωτίας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ κ.ά.

Με επιτυχία το διήμερο δράσης της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε το διήμερο δράσης που οργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 15/3 και το Σάββατο 16/3, στο ΕΚΘ.

Το διήμερο ξεκίνησε με την ανάρτηση γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με το σύνθημα: «Εξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα - Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Ακολούθησε εκδήλωση - συζήτηση. Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Βιομηχανικού Επισιτισμού, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και τις παρεμβάσεις τους να δώσουν ένα τέλος στις πρακτικές νοθείας και εκφυλισμού του κινήματος από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από μέλη ΔΣ Σωματείων που περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορους χώρους με τις νοθείες και την προσπάθεια των εργατοπατέρων να αλλοιώσουν τη θέληση και την εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση έγινε ζωντανή σύνδεση (μέσω διαδικτύου) με την Καλαμάτα και τον Αλέκο Περράκη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός που βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους παρευρισκόμενους.

Το Σάββατο το πρωί, με εκκίνηση από το χώρο του ΕΚΘ, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση των σωματείων σε κεντρικά σημεία της πόλης, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στη διάρκεια της μέρας, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σωματείων στο χώρο του ΕΚΘ και άλλες πρωτοβουλίες. Το απόγευμα του Σαββάτου, προβλήθηκε βίντεο για τις παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ συνέδριο εργατικής οργάνωσης, χωρίς τη συμμετοχή εργοδοτών, διευθυντικών στελεχών και ανύπαρκτων συνδικάτων. Επαναλήφθηκε η ζωντανή σύνδεση με την Καλαμάτα, με την ενημέρωση για τις εξελίξεις από τη μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις να δίνει αυτήν τη φορά η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Ο Μιχάλης Μπέλλας, από το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, κλείνοντας το διήμερο δράσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία. Να αποκαλύψουν το ρόλο των εργατοπατέρων, να καλέσουν τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ