Σάββατο 23 Μάρτη 2019 - Κυριακή 24 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σκληρή μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών

Η 4ήμερη κινητοποίηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών απέτρεψε την προσπάθεια των εργατοπατέρων για τη συμμετοχή νόθων και εργοδοτών σε ένα «συνέδριο» - παρωδία
Η 4ήμερη κινητοποίηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών απέτρεψε την προσπάθεια των εργατοπατέρων για τη συμμετοχή νόθων και εργοδοτών σε ένα «συνέδριο» - παρωδία
Τα σχέδια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) να στήσει ένα «συνέδριο» - παρωδία με νόθους και εργοδότες χάλασαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Από τις 14 έως τις 17 Μάρτη απάντησαν ακούραστα στις παραπάνω μεθοδεύσεις, με κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα, έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο που επέλεξαν οι εργατοπατέρες, με τα λεφτά των εργαζομένων. Πλέον, το επίκεντρο της μάχης μεταφέρεται στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης και στους χώρους δουλειάς, με πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αθλιότητες των εργατοπατέρων, οι οποίες αποτυπώθηκαν τις μέρες που ακολούθησαν και με τη νέα προσπάθειά τους να κηρύξουν ένα μονοήμερο «συνέδριο» - κάλπη, και πάλι με τη συμμετοχή νόθων και εργοδοτών.

Απέναντι στη «νομιμοποίηση» της νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης

Οι μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων για «νομιμοποίηση» των νόθων και των εργοδοτών φάνηκαν... με το καλημέρα στην Καλαμάτα. Παρότι η ΔΑΣ είχε καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ - χωρίς να συνεδριάσει κανένα όργανο - μοίραζε σωρηδόν «κάρτες αντιπροσώπων» μια μέρα πριν το συνέδριο... πάνω στα κρεβάτια των ξενοδοχείων, χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποίησης και ταυτοποίησης!

Τη μέρα έναρξης του συνεδρίου, στις 14/3, δεκάδες συνδικάτα και πλήθος εργατών συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσαν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, για να καταγγείλουν τα όργια νοθείας και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.

Ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Χορού, όπου οι εργατοπατέρες οργάνωναν εκδήλωση τάχα για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι μπήκαν συγκροτημένα στο Μέγαρο, παρά τις προσπάθειες των εργατοπατέρων να τους αποκλείσουν. Το χώρο πλημμύρισαν συνθήματα όπως «Τέρμα πια στις αυταπάτες, να φύγουνε οι νόθοι, να κάτσουν οι εργάτες», «Μες στα συνδικάτα κάνετε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες», «Καραγεωργόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα». Μια μέρα μετά, ο εργοδότης - «συνδικαλιστής» Καραγεωργόπουλος, με ένα... σπαραξικάρδιο κείμενο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «παραιτηθεί» από αντιπρόσωπος, μια «πρόθεση» που... κράτησε έως την Κυριακή, οπότε αφού είχαν στραπατσαριστεί τα σχέδια των εργατοπατέρων, ανακοίνωσε ότι δεν παραιτείται!

Οι μαζικές κινητοποιήσεις ακύρωσαν μεθοδεύσεις και προβοκάτσιες

Από τα χαράματα της Παρασκευής 15/3, οι εργατοπατέρες σκηνοθέτησαν προβοκάτσια, με σκοπό να δικαιολογήσουν επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας: Παραταγμένοι στην είσοδο του ξενοδοχείου διεξαγωγής του συνεδρίου, παρέα με σεκιούριτι και γνωστούς τραμπούκους της περιοχής, επεδίωξαν να δημιουργήσουν στημένα επεισόδια, τα οποία μάλιστα προανήγγειλαν σε εκπροσώπους ΜΜΕ.

Καθώς η προβοκάτσια έπεσε στο κενό, ξεκίνησαν νέες δολοπλοκίες, με στόχο να αρχίσουν όπως - όπως, χωρίς καμία καταστατική διαδικασία, ένα συνέδριο με τη συμμετοχή και των 53 νόθων αντιπροσώπων που έχει καταγγείλει η ΔΑΣ, να τους βάλουν να ψηφίσουν οι ίδιοι για τη «νομιμοποίηση» της νοθείας τους, να εκλέξουν άρον - άρον και με τέτοιους όρους μια Εφορευτική Επιτροπή, για να υλοποιήσει μια διαδικασία - παρωδία!

Ούτε αυτό το σχέδιο τους βγήκε, κάτω από τη συγκροτημένη παρέμβαση δεκάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που κάλεσαν σε συλλαλητήρια έξω από το χώρο του ξενοδοχείου.

Από κείνη τη στιγμή και μετά, οι εργατοπατέρες κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν, αποφεύγοντας να απαντήσουν στο διαρκές, προφορικό και γραπτό, αίτημα των αντιπροσώπων της ΔΑΣ να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα και να ξεκινήσει το συνέδριο, χωρίς νόθους και εργοδότες.

Οσο δεν εμφανίζονταν στο Συνεδριακό Κέντρο, τόσο πυκνή ήταν η παρουσία των εργατοπατέρων σε ΜΜΕ, προκειμένου να εμφανίσουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους σαν «εισβολείς» που δεν αφήνουν τους νόθους να κάνουν «συνέδριο»!

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε νέο μαζικό συλλαλητήριο έξω από το ξενοδοχείο, ενώ το απόγευμα δόθηκε στο χώρο συνέντευξη Τύπου, με την οποία στάλθηκε το μήνυμα ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη για να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως επιδιώκει η πλειοψηφία της διοίκησής της.

Την Κυριακή το πρωί οργανώθηκε νέο συλλαλητήριο. Η πολυήμερη εργατική κινητοποίηση στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, με τα ταξικά συνδικάτα να δεσμεύονται ότι «δεν θα σταματήσουμε εδώ, από αύριο το πρωί δεν θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλειάς, κλάδο για κλάδο που δεν θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλης αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης».

Ζητάνε προστασία από τα αφεντικά τους...

Η συνδικαλιστική μαφία συνέχισε την επίθεση και τις επόμενες μέρες. Αφού οι εργατοπατέρες είδαν κι απόειδαν ότι με μπράβους και σεκιουριτάδες δεν μπορούν να τα βάλουν με τα ταξικά συνδικάτα, είπαν να ζητήσουν βοήθεια από τους επαγγελματίες του είδους: Το αστικό κράτος, τις δυνάμεις καταστολής και τα αστικά κόμματα. Σε σχετικές επιστολές που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και σε όλα τα κόμματα των μνημονίων, ο «κύριος 8.000 ευρώ», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ζητούσε «επείγουσα συνάντηση μαζί σας για τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Την Τετάρτη 20/3, η συνδικαλιστική μαφία ξαναχτύπησε μετατρέποντας σε καρικατούρα τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! Με τη συμμετοχή του εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου και με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να προΐσταται μιας στημένης «διαδικασίας», κατά την οποία δεν δόθηκε καθόλου ο λόγος στα μέλη της διοίκησης, η συνδικαλιστική μαφία προσπάθησε μάταια να «νομιμοποιήσει» την προσπάθειά της να δρομολογήσει ένα «συνέδριο» της ΓΣΕΕ στα κλεφτά, διάρκειας μιας μέρας και σε καθημερινή, με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα σωματεία. Στη συνέχεια, αποχώρησαν από την αίθουσα χωρίς να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση, αφού προηγουμένως ένας από τους εργατοπατέρες προσπάθησε να προκαλέσει επεισόδιο, σπρώχνοντας τον 70χρονο συνταξιούχο και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ (με δικαίωμα λόγου), Π. Πάλμο. Και βεβαίως δεν παρέλειψαν να καλέσουν για άλλη μια φορά την αστυνομία...

Οπως κατήγγειλε μάλιστα το ΠΑΜΕ, η συνδικαλιστική μαφία επιδίδεται σε όργιο απειλών και εκβιασμών σε βάρος αντιπροσώπων, προκειμένου να αρπάξουν την υπογραφή τους σε κείμενο που δεν έχουν καν διαβάσει. Ακόμα, το ΠΑΜΕ αποκάλυψε μήνυμα που έστειλαν οι εργατοπατέρες σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την έκδοση ανακοινώσεων στις οποίες το ΠΑΜΕ θα χαρακτηρίζεται «εγκληματική οργάνωση», με προφανή στόχο να προκληθούν εξωφρενικοί συνειρμοί με τους ναζί της ΧΑ, σε μια εργατοπατερίστικη εκδοχή της αντιδραστικής και επικίνδυνης θεωρίας των «δύο άκρων»!

Σε συνέχεια των παραπάνω, την περασμένη Πέμπτη η συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπακώστα, και συζήτησαν «το ζήτημα της λήψης μέτρων ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν οι μελλοντικές συνεδριάσεις της ΓΣΕΕ», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της υφυπουργού...

Νέα στοιχεία για τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας

Την περασμένη Παρασκευή, εξάλλου, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε νέα δείγματα της κατρακύλας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, καθώς ο δικαστικός αντιπρόσωπος που είχε διοριστεί για το συνέδριο στην Καλαμάτα, φαίνεται ότι δεν ήταν καθόλου ...τυχαίος. «Ρωτάμε: Ισχύει, είναι αλήθεια ότι ο διορισμένος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που εκτελούσε χρέη δικαστικού αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, Γιάννης Γιαννάτος, είναι σύζυγος μιας εκ των γραμματέων του προέδρου της ΓΣΕΕ; Ας μας απαντήσουν», αναφέρει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ