Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο για συνδικάτα στα χέρια των εργατών, όχι των εργοδοτών!

Στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ

Με το αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως το οποίο οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ, στις 6.30 μ.μ., συνεχίζεται η προσπάθεια να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου και κάθε εργαζόμενου η σημαντική μάχη ενάντια στα όργια νοθείας και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.

«Να βροντοφωνάξουμε: "Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών" και να καταγγείλουμε τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες, με σκοπό να επιβάλει με το "έτσι θέλω" τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα για το συλλαλητήριο, το οποίο συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου και Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Η μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της Πέμπτης», υπογραμμίζουν, «δηλώνει την απόφαση των εργατών να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στη σαπίλα που αναδίνουν αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως "εκπρόσωποι της εργατικής τάξης" και μέσα από τα γραφεία τους καθημερινά σχεδιάζουν τον αφοπλισμό των αγώνων, την εξουδετέρωση των συνδικάτων, έτσι ώστε οι φίλοι τους οι εργοδότες να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να κερδίζουν περισσότερα τσακίζοντας τους εργαζόμενους».

Συνεχώς αυξάνονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο. Μεταξύ άλλων, στην κινητοποίηση καλούν τα Συνδικάτα: Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ΟΤΑ Αττικής, Εργαζομένων «Vodafone - 360 connect» και λοιπών θυγατρικών, Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας - Νήσων Αργοσαρωνικού, Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) και η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων.

Από τη χτεσινή στάση εργασίας και συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων σε εργοτάξιο στον Πειραιά
Από τη χτεσινή στάση εργασίας και συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων σε εργοτάξιο στον Πειραιά
Τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ καταγγέλλουν ακόμα με ανακοινώσεις τους το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πάτρας και Ηρακλείου, ενώ την αυριανή κινητοποίηση στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Ιχθυοκαλλιεργειών ομίλου «Νηρέας» Ευβοίας.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

-- Στην πλατεία Κάνιγγος για τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

-- Στην πλατεία Βικτωρίας για τις Λαϊκές Επιτροπές.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής δρομολογεί λεωφορεία για την κινητοποίηση. Αναχώρηση: 4.30 μ.μ. από Λαύριο (ΟΤΕ) και 5 μ.μ. από πλατεία Νέας Μάκρης.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Σε κινητοποίηση σήμερα, Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ., στο πάρκο Γεωργιάδη, με αφορμή την ετήσια συνέλευση του Εργατικού Κέντρου καλούν σωματεία του Ηρακλείου.

Στο κάλεσμά τους τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αποτελεί και απάντηση στο δεξί χέρι του Παναγόπουλου, στον πρόεδρο του ΕΚΗ, ο οποίος πρωτοστατεί όλα αυτά τα χρόνια με μία μικρή κλίκα συνδικαλιστών μέσα στο Εργατικό Κέντρο σε μηχανισμούς νοθείας που αναδείχτηκαν και στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΗ».

Με πρωτοβουλία των παραπάνω σωματείων, την περασμένη Πέμπτη, έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή 8 πρωτοβάθμιων σωματείων του Ηρακλείου, με θέμα την ενημέρωση για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και το σχεδιασμό της δράσης των συνδικάτων για τη συνέχεια. Με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων, τα σωματεία διαμορφώνουν πρόγραμμα περιοδειών, συσκέψεων και άλλων πρωτοβουλιών.

Σήμερα, Τετάρτη, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει διαδήλωση στις 7 μ.μ., με αφετηρία τα γραφεία του και σύνθημα «ΓΣΕΕ εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών».

Αύριο, Πέμπτη, η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ διοργανώνει πικετοφορία ενημέρωσης των εργαζομένων, στις 6.30 μ.μ. στον Αγ. Νικόλαο (Ερμού).

Συσκέψεις, συνελεύσεις και εξορμήσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με θέμα την ενημέρωση των εργαζομένων για τις αθλιότητες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και την ανάγκη να πεταχτούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χτες η στάση εργασίας και η Γενική Συνέλευση που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο στο κτίριο του πρώην «Παπαστράτου» στον Πειραιά. Στη συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι, τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του αγώνα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις άθλιες πρακτικές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με το Συνδικάτο να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση. Οι περιοδείες συνεχίζονται: Σήμερα Τετάρτη στο εργοτάξιο Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. Αύριο Πέμπτη, σε «Ευρωκλινική» και εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου.

Συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος διοργανώνουν σωματεία της Μεσσηνίας (Οικοδόμων, ΔΕΥΑ, Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Επισιτισμού - Τουρισμού) σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «REX».

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε σύσκεψη - συγκέντρωση των αντιπροσώπων και εργαζομένων αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσά του.

Συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και το σχεδιασμό της δράσης τους οργανώνουν:

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 31/3, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) τη Δευτέρα 1/4, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ