Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΑΜΟΥ
Μαζική κινητοποίηση για την άμεση επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Σάμου
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Σάμου
Με δεκάδες σωματεία και φορείς του νησιού να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, και με τη μαζική συμμετοχή κόσμου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε χτες η κινητοποίηση για την άμεση επαναλειτουργία της Παιδιατρικής και της Μαιευτικής Κλινικής.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκαν 5ωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και στη συνέχεια πορεία προς το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για επίδοση του ψηφίσματος της κινητοποίησης. Λόγω απουσίας του, το ψήφισμα επιδόθηκε στην γραμματέα του.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 8 μέρες η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου είναι κλειστή, λόγω έλλειψης παιδιάτρου! Παράλληλα, το κλείσιμό της καθιστά αδύνατη τη λειτουργία και της Μαιευτικής Κλινικής, καθώς είναι απαραίτητη η παρουσία παιδιάτρου στους τοκετούς και στη διάρκεια παραμονής των νεογνών στην κλινική. Την ίδια ώρα, σε όλο το νησί υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος σε δημόσια δομή (συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου), ενώ ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού ξεπερνά τους 33.000 κατοίκους και τα εγκλωβισμένα προσφυγόπουλα ξεπερνούν τα 1.000...

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην είσοδο του νοσοκομείου, απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Βάσω Βρινιώτη, και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Πανούσος. Στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, Σταμάτης Φιλιππής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό για να μη κλείσει η Παιδιατρική Κλινική και να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες Υγείας στο νησί με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων. Είναι ζήτημα ζωής».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Πυθαγόρα και το... αστυνομο-φρουρούμενο γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή του νομού, όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στο δρόμο της επιστροφής για το νοσοκομείο, η πορεία επιχειρήθηκε να εμποδιστεί από διμοιρία ΜΑΤ (πρωτοφανές για τα δεδομένα του Σάμου, λένε οι ντόπιοι) στο ύψος γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, όπου αναμενόταν η άφιξη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα. Παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης, οι διαδηλωτές συνέχισαν την κινητοποίησή τους, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί, τους οποίους κρατάει παρά τη θέλησή τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύσκεψη φορέων για την κλιμάκωση του αγώνα

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, για την κλιμάκωση του αγώνα. Με αποφάσεις τους συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι εξής φορείς: Σύλλογος ΑμεΑ, ΕΛΜΕ Σάμου, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Σύλλογοι Γυναικών - μέλη της ΟΓΕ, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, 2ου Γυμνασίου Βαθέος, Πυθαγορείου, 3ου Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Σύλλογος Εργαζομένων Εφορίας, Ομάδα Γονέων «Η άλλη άποψη», Σωματείο Εργαζομένων Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Πολιτιστικός Σύλλογος «Καπετάν Λαχανάς», τα σωματεία συνταξιούχων Βαθέος και Καρλοβασίου κ.ά.

Τα σωματεία και οι φορείς διεκδικούν: Να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση ώστε να επαναλειτουργήσουν η Παιδιατρική και η Μαιευτική Κλινική. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πολυϊατρείο στελεχωμένο και εξοπλισμένο μέσα στο ΚΥΤ. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πανελλαδική δράση απαίτησαν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων(2020-06-05 00:00:00.0)
Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σήμερα στην Αττική(2019-11-21 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα για στελέχωση του ΕΚΑΒ και των μονάδων Υγείας(2019-08-22 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας με κινητοποίηση στο Νοσοκομείο(2019-05-08 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής(2018-10-26 00:00:00.0)
Οξύνεται το πρόβλημα στις εφημερίες(2007-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ