Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την πλήρη κάλυψη της ΕΕ στην ουκρανική κυβέρνηση για την απαγόρευση συμμετοχής του ΚΚ στις εκλογές

Από παλιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ουκρανική πρεσβεία που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στις διώξεις κατά των Ουκρανών κομμουνιστών
Από παλιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ουκρανική πρεσβεία που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στις διώξεις κατά των Ουκρανών κομμουνιστών
Μνημείο προκλητικότητας συνιστά η απάντηση της ύπατης εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαράδεκτη απαγόρευση συμμετοχής του ΚΚ Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές από την ουκρανική κυβέρνηση.

Η Φ. Μογκερίνι, απαντώντας στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη, όχι μόνο δεν καταδίκασε την απαγόρευση της υποψηφιότητας του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, αλλά επικρότησε κιόλας την ουκρανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «ενθαρρυντικό» τον «πρωτοφανή αριθμό υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2019»!

Συνέχισε λέγοντας ότι «η ΕΕ ενθάρρυνε την Ουκρανία να υιοθετήσει μια προσεκτική προσέγγιση όσον αφορά τυχόν δικαστική απαγόρευση πολιτικών κομμάτων και να διασφαλίσει την κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων», αποσιωπώντας το γεγονός ότι - όπως κατήγγειλε το ΚΚΕ - η συγκεκριμένη απόφαση της εκλογικής επιτροπής στηρίχτηκε στην εφαρμογή του λεγόμενου νόμου της «αποκομμουνιστικοποίησης», με την απαγόρευση υποψηφιοτήτων σε άτομα και κόμματα που προπαγανδίζουν τον κομμουνισμό. Πρόκειται για ένα ακόμα «προσεκτικό» κάλεσμα της ΕΕ για κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, των αποκλεισμών σε βάρος των κομμουνιστών.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το πόσο κούφια είναι τα λογύδρια του ΣΥΡΙΖΑ περί "προοδευτικής ΕΕ" ενάντια στην ακροδεξιά. Αλλωστε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά σηκώνει κουρνιαχτό περί "προοδευτικών μετώπων", είναι η δική του κυβέρνηση που έχει ξεπλύνει την ουκρανική κυβέρνηση, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, με επισκέψεις στο Κίεβο, διμερείς συμφωνίες, μη βγάζοντας άχνα για τη στήριξη που παρέχουν ακροδεξιές - φασιστικές δυνάμεις στην κυβέρνηση Ποροσένκο.

Αποκαλύπτεται επίσης η υποκρισία της ΕΕ για τα "ανθρώπινα δικαιώματα", που τα αξιοποιεί αποκλειστικά ως εργαλείο παρεμβάσεων σε χώρες εντός και εκτός ΕΕ, όταν και όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά της. Η τοποθέτηση αυτή της ΕΕ δεν εκπλήσσει, καθώς η αντικομμουνιστική εκστρατεία σε μια σειρά από κράτη - μέλη, ιδίως στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ενορχηστρώνεται και προωθείται από την ίδια ως το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της, επιχειρώντας να σβήσει από τη συνείδηση των λαών τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές, θα δώσει αισιοδοξία και ώθηση στην προσπάθεια που διεξάγουν δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλη την Ευρώπη, που παλεύουν για την αποκάλυψη του αντεργατικού - αντιλαϊκού χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ και την ανάδειξη της πραγματικής διεξόδου για τους εργαζόμενους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ με τους ίδιους στην εξουσία».

Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών σε ...ευρωατλαντική σύμπλευση

Προβάδισμα στον υποψήφιο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έναντι του νυν Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών στην Ουκρανία στις 21 Απρίλη. Ο Ζελένσκι, ηθοποιός και ιδιοκτήτης εταιρείας παραγωγής, εμφανίζεται να παίρνει ποσοστό 51%, ενώ ο Ποροσένκο 21%.

Θυμίζουμε ότι ο Ζελένσκι έχει υποδυθεί τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Υπηρέτης του λαού», όπως ονόμασε και το κόμμα του, ενώ θεωρείται «άνθρωπος» του μεγιστάνα Ιγκόρ Κολομόισκι, ιδιοκτήτη - μεταξύ άλλων - του καναλιού «Channel 1+1», όπου προβλήθηκε η εν λόγω σειρά, και αντιπάλου του Ποροσένκο. Ο Ζελένσκι εστίασε προεκλογικά στην «καταπολέμηση της διαφθοράς», είναι υπέρμαχος της συμμαχίας με ΗΠΑ και ΕΕ και της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, ζητώντας μάλιστα δημοψήφισμα που θα κατοχυρώσει αυτή την πορεία της χώρας, ώστε να μην μπορεί να αναθεωρηθεί από οποιαδήποτε κυβερνητική αλλαγή. Δηλώνει πως η περιοχή του Ντονμπάς αποσπάστηκε από την ουκρανική επικράτεια, αλλά αυτό είναι «προσωρινό».

Ο «ανεξάρτητος» Π. Ποροσένκο, που στηρίζεται από εθνικιστικές και φιλοναζιστικές δυνάμεις, είναι υπέρμαχος της ένταξης της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τους οποίους ζητά άμεση παρέμβαση με όλα τα μέσα για την Κριμαία, τη Μαύρη θάλασσα και τη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ