Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Νέες κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ ενάντια στο άγριο χαράτσωμα και την «απελευθέρωση»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Βέροια
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Βέροια
Νέες κινητοποιήσεις σε γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησαν χτες σωματεία και φορείς σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενάντια στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ενάντια στις διακοπές ρεύματος και την ένταση του κυνηγητού σε βάρος εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, συνολικά ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας που καταδικάζει σε ενεργειακή φτώχεια χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και φέρνει απολύσεις εργαζομένων.

Σωματεία της Κοζάνης πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα ταμεία της ΔΕΗ ΑΕ στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στείλουν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, Οικοδόμων Κοζάνης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γουνεργατών/τριών Σιάτιστας, Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Κοζάνης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ).

Το ΣΕΕΕΝ σχεδιάζει κλιμάκωση της δράσης του το επόμενο διάστημα, ενάντια στους κυβερνητικούς και ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς για τη ΔΕΗ. Στις 18/9 καλεί φορείς και σωματεία σε σύσκεψη στην Κοζάνη, στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ήδη έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Πτολεμαΐδα την 1η Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στο μεταξύ, κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χτες και στη Βέροια, με πρωτοβουλία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Σήμερα, Πέμπτη, αντίστοιχη κινητοποίηση στη ΔΕΗ στη Νάουσα οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Ακρα του τάφου σιωπή από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Την ίδια ώρα που τα ταξικά σωματεία σε όλους τους κλάδους οργανώνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, που χτυπούν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ μαζί με όλο το λαό, οι εργατοπατέρες στην πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (προέλευσης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) τηρούν... άκρα του τάφου σιωπή!

Μάλιστα, δεν έχουν δώσει απολύτως καμιά απάντηση στο αίτημα της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ΔΕΗ για άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΔΣ της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο κείμενο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» που έχει καταθέσει εδώ και τρεις μέρες και μέχρι χτες η πλειοψηφία δεν είχε απαντήσει σημειώνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής Ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων, με νέα επίθεση στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου.

Για όλα αυτά σας καλούμε να προγραμματίσετε άμεσα σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί και να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ