Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Συσκέψεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα ενάντια στη νέα χωματερή

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα συζητηθεί σε Πετρούπολη και Φυλή

Από πρόσφατη κινητοποίηση στη Φυλή
Από πρόσφατη κινητοποίηση στη Φυλή
Συσκέψεις με θέμα την οργάνωση της πάλης και τις νέες πρωτοβουλίες που θα πάρουν, για να μην περάσει το νέο έγκλημα λειτουργίας μίας ακόμα χωματερής δίπλα στην υγειονομική βόμβα του ΧΥΤΑ Φυλής και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό «Γεννηματά 2», πραγματοποιούν σωματεία της Δυτικής Αθήνας και Αττικής την επόμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο συσκέψεις ως εξής:

  • Στην Πετρούπολη, το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου καλεί μαζικούς φορείς και σωματεία της περιοχής, τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου).
  • Στη Φυλή, σωματεία και φορείς της πόλης θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 19.30, στα γραφεία του Συλλόγου Κατοίκων «Γεννηματά 2» (Σπύρου Λούη & Στέλιου Μυγιάκη).

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης στο κάλεσμά του, «Οι εξελίξεις το προηγούμενο διάστημα ήταν ραγδαίες. Οι περιφερειακές αρχές και οι κυβερνήσεις διαχρονικά θεωρούν ότι το σκουπίδι είναι χρήμα. Βάζουν πάνω απ' όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται το χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν λογαριάζουν την υγεία του λαού. Δεν διστάζουν να τη θυσιάσουν. Καταδικάζουν μια τεράστια περιοχή σε χρόνια υποβάθμιση.

Πρόσφατα αποφάσισαν όχι μόνο να επεκτείνουν τον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά επί της ουσίας να προχωρήσουν στην κατασκευή νέας τεράστιας χωματερής, δίπλα στον οικισμό "Γεννηματά 2", σε απόσταση αναπνοής από τις εργατικές κατοικίες. Ταυτόχρονα θέλουν να μετατρέψουν παλιά λατομεία, όπως του Μουσαμά πίσω από την Πετρούπολη, σε ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων)».

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι, σωματεία και φορείς από τη Δυτική Αθήνα πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις τόσο στον ΕΔΣΝΑ, που αποφάσισε εν κρυπτώ την επέκταση της χωματερής, όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε επίσης στη Φυλή, στη φιέστα ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής Παππού, με την κυβέρνηση να επιστρατεύει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους διαδηλωτές. «Οι κινητοποιήσεις έβαλαν εμπόδια έως ένα βαθμό στα σχέδιά τους. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα συνεχίσουν. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το νέο έγκλημα. Να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους με τη μαζική συμμετοχή μας», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης.

Τα σωματεία και οι φορείς του δήμου Φυλής που καλούν στη σύσκεψη καταγγέλλουν την κυβέρνηση, την προηγούμενη περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή της ΝΔ για το νέο έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και σημειώνουν: «Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Αυτοί που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην κακοπληρωμένη δουλειά, στην υποβάθμιση, θέλουν να μας καταδικάσουν να ζούμε μόνιμα δίπλα στο σκουπιδαριό, αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία μας, καθώς μελέτες που υπάρχουν δείχνουν την τρομακτική άνοδο εμφάνισης καρκίνου στους κατοίκους και στους εργαζόμενους της Δυτικής Αττικής».

  • Να ενταχθεί ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, το ζήτημα της νέας χωματερής στη Φυλή ζητάει εκ νέου η «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά την άρνηση της περιφερειακής αρχής να το εντάξει στην προχτεσινή συνεδρίαση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ