Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγώνας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - σκούπα που διευκολύνει και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών δήμων

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στις πολύμορφες κινητοποιήσεις

Κάλεσμα κοινής πάλης μαζί με όλα τα συνδικάτα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα
Κάλεσμα κοινής πάλης μαζί με όλα τα συνδικάτα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα
Να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί αυτές τις μέρες, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, προβάλλοντας τα αιτήματα: Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο στο σύνολό του, καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, καμία περικοπή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αποφάσεων που έχει πάρει η Ομοσπονδία του κλάδου, σωματεία εργαζομένων στους δήμους προχωρούν σήμερα σε Γενικές Συνελεύσεις. Αύριο πραγματοποιείται στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11 π.μ.) και το Σαββατοκύριακο έχει οριστεί να γίνει αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και να πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο.

Για την αυριανή στάση εργασίας το Συνδικάτο καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στα Χαυτεία. Καλεί επίσης στο απογευματινό συλλαλητήριο των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Ακόμα, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των εργαζομένων στους δήμους το Σάββατο 19/10, καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης.

Αναφερόμενο στο αντιλαϊκό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το Συνδικάτο σημειώνει πως «πέρα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζει στις μαζικές διαδικασίες και στην απεργία, πέρα από το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την καταβαράθρωση των κλαδικών συμβάσεων, διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες να διεισδύσουν στους δήμους. Με το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, "κατά την κρίση του" και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό. Στο όνομα της "καταπολέμησης της γραφειοκρατίας" δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, και προβλέπονται κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των "επενδυτών", δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών».

Επιπλέον, συνεχίζει, «από τις 31 Οκτώβρη αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών».

Αναφορά στις αρνητικές συνέπειες του πολυνομοσχεδίου στον κλάδο έγινε και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ από τον Βασίλη Πετρόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γενικό γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν ήδη αποφασίσει τη δυναμική αντιπαράθεση με το σύνολο των αντιδραστικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, με αιχμή το θέμα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών. Ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των συνδικάτων της χώρας, να μην περάσει το έκτρωμα».

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης

Σε κλιμάκωση της πάλης απέναντι στην αντεργατική πολιτική καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, με αιτήματα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, την αποτροπή ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών στους δήμους και την προστασία των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αφετηρία την αυριανή στάση εργασίας, με παράλληλη κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στις 9 π.μ. Καλεί επίσης σε δυναμικό «παρών» των εργαζομένων στο αυριανό συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, καθώς και στην αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο, με κορύφωση τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10 στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ