Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΚΑΣ
Επανειλημμένες επιθέσεις φασιστοειδών σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ανοχή της αστυνομίας στην τραμπούκικη εγκληματική δράση

Από τη μαζική κινητοποίηση της Παρασκευής 1/11
Από τη μαζική κινητοποίηση της Παρασκευής 1/11
Η επίθεση με μαχαίρι από φασίστες κουκουλοφόρους στον Αγγελο Μπαλτά, στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γέρακα, τον περασμένο μήνα, ήταν το αποκορύφωμα της εγκληματικής δράσης συμμορίας φασιστοειδών που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Αυτήν τη δράση κατήγγειλε η μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τις Οργανώσεις Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Παρασκευή 1η Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε τη νύχτα της 28ης Οκτώβρη, με το θύμα να πηγαίνει αιμόφυρτο πρώτα στο Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα για να καταθέσει μήνυση, κάτι που δεν έγινε δεκτό, και στη συνέχεια στο ΚΑΤ (πιο αναλυτικά παρακάτω).

Οι Οργανώσεις του Κόμματος σημειώνουν ότι το Αστυνομικό Τμήμα, τόσο εκείνο το βράδυ όσο και σε προηγούμενα αντίστοιχα περιστατικά, δείχνει ανησυχητική ολιγωρία. Καταγγελίες που δεν διερευνώνται και αρνήσεις από αξιωματικούς υπηρεσίας ακόμα και να καταγράψουν τις δολοφονικές επιθέσεις περιλαμβάνονται στις επισημάνσεις του Κόμματος.

Παρακάτω καταγράφονται τέτοια περιστατικά επιθέσεων και απειλών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη φασιστική συμμορία που κυκλοφορεί ελεύθερα στην περιοχή, και για τα οποία έχουν γίνει παρεμβάσεις στο ΑΤ Γέρακα, χωρίς προς το παρόν ανταπόκριση.

Πιο συγκεκριμένα:

Από το Νοέμβρη του 2018 έως και σήμερα έχουν γίνει μηνύσεις και αλλεπάλληλες καταγγελίες για τις επιθέσεις και τις απειλές που εκτοξεύονται ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Επίσης, έχουν προσκομιστεί και έχουν συμπεριληφθεί στις παραπάνω καταγγελίες μία σειρά από στοιχεία, όπως: Απειλητικό σημείωμα στο πατρικό σπίτι του Αγγελου Μπαλτά με υπογραφή Χρυσή Αυγή, ηχογραφημένη κλήση στον Ματθαίο Μαράκη, μέλος της ΚΝΕ, όπου απειλείται η ζωή του (3/10). Στις καταγγελίες αυτές γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με ονοματεπώνυμα, όσων κατέστη δυνατό να αναγνωρισθούν.

Αλλεπάλληλες επιθέσεις και ανοχή από την αστυνομία

Αναλυτικά για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τα θρασύδειλα φασιστοειδή:

1. Το Νοέμβρη του 2018 ο Αγγελος Μπαλτάς δέχεται επίθεση κάτω από το σπίτι του, με λακτίσματα στο κεφάλι, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και την επόμενη μέρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

2. Την ίδια περίοδο, στο πατρικό σπίτι του Αγγ. Μπαλτά βρέθηκε σημείωμα κολλημένο στο γραμματοκιβώτιο, με αυτοκόλλητο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Το περιεχόμενο του σημειώματος ήταν απειλητικό για την πολιτική δράση του συντρόφου, ενώ είχε υπογραφή «Χρυσή Αυγή». Τότε ο Αγγ. Μπαλτάς μαζί με τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, Γραμματέα της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, πήγαν στο ΑΤ Γέρακα, παρέδωσαν σε φάκελο το σημείωμα και έκαναν αναφορά για μια σειρά από απειλητικές κλήσεις που είχε δεχτεί ο πρώτος εκείνη την περίοδο. Οπως επισημαίνεται από την Κομματική Οργάνωση, υπήρχε άρνηση από αξιωματικό υπηρεσίας να δεχτεί το σημείωμα και τελικά αφού του ασκήθηκε πίεση από τους καταγγέλλοντες το έκανε αποδεκτό και το πρωτοκόλλησε.

3. Αρχές Οκτώβρη του 2019 ο Ματθαίος Μαράκης, κάνοντας βόλτα ένα βράδυ, βρέθηκε στην παιδική χαρά πίσω από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα, όπου σταμάτησε να χαιρετήσει κάποιους γνωστούς του. Σε διάστημα δύο λεπτών, εμφανίστηκαν 4 αυτοκίνητα και 2 μηχανάκια, στα οποία επέβαιναν 7 άτομα, γνωστά για τη φασιστική τους δράση στην περιοχή του Γέρακα και της Παλλήνης. Είναι τα άτομα τα οποία έχουν καταγγελθεί με τα ονοματεπώνυμά τους στην αστυνομία.

Οι παραπάνω εκείνο το βράδυ κατευθύνθηκαν προς το μέρος του Μ. Μαράκη και ένας από αυτούς άρχισε να τον χτυπάει, με αποτέλεσμα να βγει η γειτονιά στα μπαλκόνια και να φωνάζει. Λίγη ώρα αργότερα ο Μ. Μαράκης δέχτηκε κλήση στο κινητό του με απόκρυψη, όπου δύο από τους εν λόγω φασίστες (αναγνώρισε τις φωνές τους) τον απειλούσαν ότι θα έρθουν στο σπίτι του. Μάλιστα, στη συνομιλία καταγράφονται και απειλές για τη ζωή του, όπως ότι έχουν μία σφαίρα γι' αυτόν. Οι ίδιοι μαζεύτηκαν κάτω από το σπίτι του και πέταξαν πέτρες προκαλώντας υλικές ζημιές. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ομως, ερωτήματα γεννιούνται από το γεγονός ότι πριν ακόμα φτάσει περιπολικό στο σημείο, ο Αγγ. Μπαλτάς δέχεται τηλεφώνημα (με απόκρυψη), με το οποίο τον απειλούν επειδή ειδοποιήθηκε η αστυνομία!

Μετά τα παραπάνω, φτάνουμε και στην επίθεση με μαχαίρι: Τη Δευτέρα 28 Οκτώβρη του 2019, ο Αγγελος Μπαλτάς καθώς γυρνούσε στο σπίτι του στο Γέρακα μετά τη δουλειά του δέχεται επίθεση από ομάδα 4 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους (φορούσαν κουκούλες τύπου full face). Χτυπήθηκε από την ομάδα αυτή με πτυσσόμενες ράβδους (τύπου γκλοπ) και μαχαιρώθηκε στο αριστερό χέρι στο ύψος του μπράτσου. Τότε ειδοποίησε την Οργάνωση του Κόμματος, που τον μετέφερε στο ΑΤ Γέρακα. Εκεί, η αξιωματικός υπηρεσίας αρνήθηκε να καταγράψει το συμβάν! Από το ΑΤ Γέρακα έγινε η διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και εκεί εμφανίστηκαν δύο αστυνομικοί να τον ρωτούν αν θέλει την ποινική δίωξη των δραστών... Την επομένη ο Αγγ. Μπαλτάς μετέβη στον αρμόδιο ιατροδικαστή (ακόμα δεν έχει βγει πόρισμα).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά για την αδιαφορία κυβερνήσεων και Αστυνομίας απέναντι στη φασιστική δράση στην περιοχή, που αποθρασύνει τους εγκληματίες. Θυμίζουμε άλλωστε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει και Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ρωτώντας την κυβέρνηση «τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει μια και καλή η εγκληματική - δολοφονική δράση των φασιστών στην περιοχή του Γέρακα Αττικής».

Σημειώνεται, τέλος, ότι είναι πολλοί οι φορείς που έχουν πάρει απόφαση καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων. Μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ σε Παλλήνη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παιανία, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεσογείων και Αγίας Παρασκευής, το Σωματείο Συνταξιούχων Αρτέμιδας και πέριξ περιοχών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Παλλήνης. Απόφαση καταδίκης έχει πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ