Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ
Ο μεγαλύτερος τίτλος για τον Τσιτσιπά

Τον σπουδαιότερο τίτλο της μέχρι τώρα πορείας του, τους ATP Finals, κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Associated Press

Τον σπουδαιότερο τίτλο της μέχρι τώρα πορείας του, τους ATP Finals, κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Με μια καταπληκτική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 σετ τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ στον τελικό των ATP Finals και κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του. Πρόκειται για το πρωτάθλημα μεταξύ των 100 καλύτερων αθλητών - μελών της ΑΤP και θεωρείται η κορυφαία διοργάνωση κάθε χρονιά στο χώρο του τένις μαζί με τα 4 τουρνουά grand slam OPEN (Aυστραλιανό, Αμερικάνικο, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον). Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τον Ελληνα τενίστα να δίνει μάχη στο πρώτο σετ αλλά αυτό να καταλήγει στον αντίπαλο του, που το κέρδισε στο τάι μπρέικ (7-6). Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά και με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε με 6-2.

Σε ντέρμπι ανάλογο με το πρώτο σετ εξελίχθηκε και το τρίτο και καθοριστικό σετ του αγώνα. Ο Τιμ προηγήθηκε 1-0, με τον ανεβασμένο ψυχολογικά Τσιτσιπά να κάνει την ανατροπή και να προηγείται με 3-1 σετ, πριν μειώσει σε 3-2 ο αντίπαλός του. Με μπρέικ ο Τιμ ισοφάρισε σε 3-3 και προηγήθηκε με 4-3, ωστόσο ο Ελληνας τενίστας άντεξε και ισοφάρισε σε 4-4.Τελικά το σετ, όπως και το πρώτο κατέληξε, σε τάι μπρέικ! Εκεί ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 7-6.

Η φετινή πορεία προς την κορυφή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε σπουδαία πράγματα μέσα στο 2019, βρίσκεται σταθερά από τις αρχές Απρίλη μέσα στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και με τους βαθμούς που κατάφερε να μαζέψει το τελευταίο δίμηνο στοχεύει πιο ψηλά από το Νο 6, όπου έκλεισε τη φετινή σεζόν.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 27 τουρνουά της ATP μέσα στη σεζόν και μέτρησε 54 νίκες και 25 ήττες, το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ μαζί με τον Τζόκοβιτς, πίσω από τον Μεντβέντεφ (1ος με 59 νίκες) αλλά μπροστά από τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ (είχαν 53). Μάλιστα μέσα στη χρονιά ο Ελληνας τενίστας επικράτησε τουλάχιστον από μία φορά των Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ, και σε συνολικά 18 αναμετρήσεις του με αντιπάλους από το Top 10 μέτρησε 9 νίκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ