Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «WIND»
Απήργησαν για τρίτη φορά ενάντια στην εκδικητική απόλυση

Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησε χτες το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «Wind», συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου (Μ.Μ.), που βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και της συμμετοχής του στις δύο πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις (24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη).

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους παρέμειναν έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη λεωφόρο Αθηνών και στο Μαρούσι μέχρι το απόγευμα, περιφρουρώντας την απεργία.

Το μεσημέρι αντιπροσωπεία εργαζομένων συμμετείχε στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στο πλευρό του εργαζόμενου και του Σωματείου στη διαδικασία της τριμερούς βρέθηκε η Μαρία Τσαγκατάκη, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ως «νόμιμο δικαίωμα» της εταιρείας παρουσίασαν την απόλυση οι εκπρόσωποι της «Wind». Προκειμένου να συγκαλύψουν το γεγονός ότι η συνδικαλιστική δράση του εργαζόμενου «ενόχλησε» την εταιρεία, απέδωσαν την απόλυση στην «αξιολόγηση», με βάση την οποία υποτίθεται ότι κρίθηκε «ανεπαρκής». Στον αντίλογο του Σωματείου πως ο εργαζόμενος δεν είχε δεχτεί καμία παρατήρηση ή σύσταση στους έξι μήνες που δούλευε, ενώ αντιθέτως του είχαν ανατεθεί πρόσθετα καθήκοντα, δεν δόθηκε καμία απάντηση. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας αρκέστηκαν να ισχυριστούν πως... ο εργαζόμενος «δεν ταιριάζει στην κουλτούρα» της εταιρείας. Επιχειρώντας μάλιστα να κάνουν το μαύρο άσπρο και να θολώσουν την πραγματικότητα της συνδικαλιστικής δίωξης, ισχυρίστηκαν με θράσος πως η εταιρεία «προάγει τον συνδικαλισμό»! Η εκπρόσωπος της Επιθεώρησης παρέπεμψε το Σωματείο και τον εργαζόμενο στα δικαστήρια.

Τα ψέματα της εργοδοσίας έχουν ωστόσο από την πρώτη στιγμή γίνει φανερά στους εργαζόμενους, που χτες προχώρησαν στην τρίτη 24ωρη απεργία για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους. Το επόμενο διάστημα το Σωματείο θα σχεδιάσει τη συνέχεια της δράσης του, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης, το σταμάτημα των απολύσεων και της εργολαβοποίησης, την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τη συμπαράστασή του στον απολυμένο και συνολικά στους εργαζόμενους της «Wind» εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Wind και του σωματείου τους, κόντρα στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία. Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων και καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Απαιτούμε τώρα την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου, να επιστρέψει τώρα στη δουλειά. Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης».

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στη «ΣΕΛΟΝΤΑ»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ναύπλιο, αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ., με αίτημα να παρθούν πίσω οι πέντε απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΕΛΟΝΤΑ», καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας. Την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει καλέσει τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν τις τρομοκρατικές απολύσεις και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση, ώστε να διεκδικήσουν: Ανάκληση των απολύσεων. Διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων στα επιχειρηματικά σχήματα που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ