Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ασπίδα προστασίας στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυψη του ναζιστικού της χαρακτήρα

«Δεν είδε» και «δεν άκουσε» η εισαγγελέας Οικονόμου για τα κίνητρα των δολοφονικών πράξεων, τη δομή και τη σάπια ιδεολογία των χρυσαυγιτών, που αποκαλύφθηκε μέσα από τα χιλιάδες ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες στη δίκη

Η εισαγγελέας αγνόησε επιδεικτικά τα χιλιάδες ατράνταχτα ντοκουμέντα σε βάρος της Χρυσής Αυγής που παρουσιάστηκαν στη δίκη

Eurokinissi

Η εισαγγελέας αγνόησε επιδεικτικά τα χιλιάδες ατράνταχτα ντοκουμέντα σε βάρος της Χρυσής Αυγής που παρουσιάστηκαν στη δίκη
«Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές».

Απέναντι σ' αυτήν την ξεκάθαρη, κυνική και αποκαλυπτική ομολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου και στις τόσες άλλες που αναδείχθηκαν στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, από τα αμέτρητα και ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για τους απογόνους των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, η πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, ύστερα από 8 ώρες αγόρευσης, ήταν η αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή η απαράδεκτη πρόταση δεν αθωώνει μόνο και δικαιώνει τους ναζιστές, αλλά πολύ περισσότερο τους παραδίδει στην κοινωνία «άσπιλους και αμόλυντους» για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση και την τραμπούκικη επιβολή των επιδιώξεων και των συμφερόντων που εκπροσωπούν.

Ενδεικτικά, θυμίζουμε πως ήταν οι χρυσαυγίτες αυτοί που δήλωναν για τη Ζώνη ότι «για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι εδώ και 10 - 15 χρόνια διέλυσαν τα πάντα (...) Κάναν τρομερές απεργίες για τρομακτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν» (δηλώσεις Λαγού).

Ηταν οι χρυσαυγίτες αυτοί που έλεγαν ότι «η ζώνη του Περάματος θα λειτουργήσει ξανά υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής (...) και θα απομονώσουμε τους επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ που λειτουργούν για ξένα συμφέροντα» (δηλώσεις Κασιδιάρη).

Ακραία προκλητική και πλήρως αθωωτική για την εγκληματική Χρυσή Αυγή ήταν η αγόρευση της εισαγγελέα Οικονόμου

Eurokinissi

Ακραία προκλητική και πλήρως αθωωτική για την εγκληματική Χρυσή Αυγή ήταν η αγόρευση της εισαγγελέα Οικονόμου
Και τα έλεγαν όλα αυτά ακριβώς επειδή ήταν η φωνή της εργοδοσίας, η οποία δεν δίστασε να απαιτήσει ακόμα και την αποκαθήλωση του μνημείου που στήθηκε στη Ζώνη για «τους συναδέλφους που δολοφονήθηκαν από την εργοδοσία στο βωμό του κέρδους», καταθέτοντας αγωγή στο ταξικό συνδικάτο των μεταλλεργατών.

Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα ήταν επί της ουσίας ασπίδα προστασίας για την οργάνωση, όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.

Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια: Αρθρα και δηλώσεις του αρχηγού Μιχαλολιάκου και των στελεχών της ΧΑ, που εξυμνούν τον ισόθεο Χίτλερ, το ναζιστικό καθεστώς και τις θηριωδίες του, την άρια φυλή. Φωτογραφικά ντοκουμέντα με ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, σημαίες της Βέρμαχτ, των SS, ναζιστικά τατουάζ στα μπράτσα των στελεχών της. Φωτογραφικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες με επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές, βίντεο με τα τάγματα εφόδου εν δράσει, με στειλιάρια, με όπλα, συνομιλίες και μηνύματα με εντολές, όπου ακολουθούσαν εγκληματικές πράξεις.

Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν και για την ευθύνη της ηγεσίας: Οι οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που δρούσαν κατόπιν εντολών, οδηγιών, ενημέρωσης και έγκρισης από την ηγεσία της (πυρηνάρχης - περιφερειάρχης βουλευτής - αρχηγός) κ.ά.

Τους «έβγαλε λάδι» σε όλα!

Ολα αυτά ήταν ανύπαρκτα στην πρόταση της εισαγγελέα... Συγκεκριμένα:

  • Για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της υπερθεματίζοντας και υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις, «η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της», όπως προκλητικά ανέφερε στην πρότασή της.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν υπήρχε κίνητρο για τις εγκληματικές πράξεις, όλες ήταν συμπτωματικές, μεμονωμένες ή και εδράζονταν στη σφαίρα της ...ψυχολογίας. Οσο για τη ναζιστική ιδεολογία, για τα «είμαστε φασίστες, ναζιστές, μαχαιροβγάλτες» κ.λπ. υιοθέτησε πλήρως τα όσα είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής περί αποχώρησης το 1992 ακραίων ιδεολογικά μελών. Ομως, όπως ανέφερε, και να είναι ναζιστές, αυτό είναι ποινικά αδιάφορο...

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος μετά από καιρό για τη δολοφονία Φύσσα σε τηλεοπτική εκπομπή και... μεταφράστηκε από τα στελέχη της ως ανάληψη του πολιτικού κόστους (!), η εισαγγελέας την υιοθέτησε πλήρως. Επίσης, στην αγόρευσή της επικαλέστηκε δήλωση στελέχους της Χρυσής Αυγής, του ναζιστή Κασιδιάρη, ότι «μαζί με την δολοφονία Φύσσα δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή»...

Ηταν τέτοια η εθελοτυφλία στην πρότασή της, που έφτασε μέχρι το σημείο να υιοθετήσει αυθαίρετες, αστήρικτες και παιδαριώδεις δικαιολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως το επιχείρημά τους ότι «όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται» (Κασιδιάρης), πως δήθεν εννοούσαν τη δράση της αστυνομίας.

Αποσυνέδεσε επίσης τις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κ.τ.λ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά!!!

«Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας βάναυσα το λαϊκό αίσθημα και τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

  • Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η πρότασή της περιορίστηκε στην ενοχή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, χωρίς να αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας - χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά - ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό. Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος.

Σαν να μην υπήρξε πουθενά το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο με τους χρυσαυγίτες που πήγαιναν στον τόπο της δολοφονίας και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Σαν να μην υπήρξε το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στο δικαστήριο με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ν. Αποστόλου που έλεγε «το ψάχναμε τόσο καιρό το μπαστάρδι». Ηταν λογικό μετά από όλα αυτά να μη ...μνημονεύσει στην πρότασή της το ρόλο της αστυνομίας και στη δολοφονία Φύσσα.

  • Για την επίθεση στους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη για τους αλιεργάτες, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για το ΠΑΜΕ) γιατί, όπως είπε, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό!

Δεν υπήρξαν για την εισαγγελέα οι δηλώσεις Λαγού για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ό,τι ακολούθησε, ούτε οι δηλώσεις Λαγού - Παναγιώταρου - Μίχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ό,τι ακολούθησε.

Οσο για το «ό,τι κινείται σφάζεται (...) αν πάρουμε το OK από τον Λαγό» του Πατέλη και το «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη (Λαγό), ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (Μιχαλολιάκο) κι αν δώσει το OK ο Μεγάλος πας», του Αποστόλου, τα αγνόησε...

Αλλά και τη φράση του Λαγού «τους μακελέψαμε» για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, η εισαγγελέας την έριξε στον «κάλαθο των αχρήστων». Ακόμα και για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη "έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή" δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή».

Οσο για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής που βαρύνει ορισμένους εκ των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, ζήτησε, κατά περίπτωση, τη μετατροπή του συγκεκριμένου σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα, τα οποία έχουν υφ' όρον παραγραφεί.

Μυρίζει συγκάλυψη

Ολα τα παραπάνω στην πρόταση της εισαγγελέα Οικονόμου μυρίζουν συγκάλυψη, μυρίζουν «ξέπλυμα». Και σ' αυτό η εισαγγελέας δεν πρωτοτυπεί στην πρότασή της. Είναι άλλωστε γνωστές οι προσπάθειες συγκάλυψης των δολοφονικών επιθέσεων των χρυσαυγιτών από την κεντρική διοίκηση της εγκληματικής οργάνωσης, όπως επιβεβαιώνει και το υλικό που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Για παράδειγμα, μετά τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπήρξε αρχικά διάψευση με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που καταγγέλλει τους ...συκοφάντες επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ: «Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της Ζώνης του Περάματος να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους τη ΧΑ», έλεγαν.

Την επιχείρηση συγκάλυψης είχε αναλάβει μεταξύ άλλων ο Ηλ. Κασιδιάρης, με τον οποίο ο Ι. Λαγός έχει τηλεφωνική συνομιλία την επόμενη μέρα της δολοφονικής επίθεσης. Ο Κασιδιάρης διαψεύδει και καταγγέλλει ότι «στο Πέραμα δραστηριοποιείται εθνικό σωματείο μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, γι' αυτόν το λόγο έστησε όλο αυτό το θέατρο σήμερα το ΚΚΕ». «Οσοι από το ΚΚΕ κάνουν καταγγελίες, είναι ψεύτες και συκοφάντες», αναφέρει.

Την τακτική τους αυτή και τα ψέματα που κατέπεσαν με πάταγο στη διαδικασία της δίκης, στηρίζει και «ξεπλένει» η απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα.


Π. Καζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη(2022-10-14 00:00:00.0)
Προήχθη στον Αρειο Πάγο η δικαστικός που αθώωνε τη Χρυσή Αυγή(2021-05-20 00:00:00.0)
Επιμένει η εισαγγελέας στην απαράδεκτη πρόταση για αναστολή στους ναζί εγκληματίες(2020-10-22 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι(2020-09-18 00:00:00.0)
Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής(2020-09-11 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής(2020-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ