Πέμπτη 23 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Στην Αθήνα στις 12.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη στις 2 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Από την κινητοποίηση της Τρίτης
Από την κινητοποίηση της Τρίτης
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στη Βουλή προχωρούν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σε συνέχεια του μαζικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας προχτές, μέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου, εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία για τρία από τα άρθρα του. Πρόκειται για το άρθρο 16, στο οποίο καθορίζεται ότι το ποσοστό 20% της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων θα συνδέεται με τα αποτελέσματα της «αξιολόγησής» τους, το άρθρο 33 που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων που ιδρύθηκαν πρόσφατα και το άρθρο 50 που φέρνει την ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Ερευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» αποτελεί για την κυβέρνηση το επόμενο βήμα των αναδιαρθρώσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στο επίκεντρό του βρίσκονται η «αξιολόγηση» των ιδρυμάτων με τα κριτήρια της αγοράς και η σύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης με τα αποτελέσματα των «αξιολογήσεων», που οδηγεί σε νέες κατηγοριοποιήσεις σχολών, πτυχίων, αποφοίτων. Παράλληλα, προβλέπει εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας. Με αίτημα να μην περάσουν τα παραπάνω, κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και οι Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας.

Κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη, στις 2 μ.μ., το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου προγραμματίζουν και οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Δασκάλων ΠΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ