Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αξιοποιούμε κάθε βήμα που μπορεί να δυσκολέψει την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης ε.α., σημείωσε:

«Ξεκινά σήμερα το ταξίδι του βιβλίου "Φύλλο Πορείας" και του ευχόμαστε "καλή επιτυχία". Μια ευχή που αποκτά ξεχωριστή διάσταση, όταν αυτή διατυπώνεται στον εμβληματικό χώρο του Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας. Του ΕΑΤ - ΕΣΑ. Ηδη έχει περιγραφεί το περιεχόμενο του βιβλίου και δεν θα επαναλάβω επιμέρους στοιχεία του. Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί ότι το ταξίδι αυτό ξεκινά σε μια περίοδο που οι θάλασσες δεν είναι "ήρεμες". Οι εξελίξεις στον Εβρο, στο Αιγαίο, στα νότια θαλάσσια σύνορά μας, γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ανησυχητικές. Είναι εξελίξεις που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα, για το λαό.

Μεζούρα της επιτυχίας αυτού του ταξιδιού νομίζω ότι θα είναι ο αριθμός των χεριών που θα το κρατήσουν. Ο αριθμός των ματιών που θα το διαβάσουν.

Το "Φύλλο Πορείας" ταράζει τα νερά. Πάει κόντρα στον καλλιεργούμενο κυβερνητικό εφησυχασμό, που προωθεί μια εκτός πραγματικότητας εικόνα.

Είναι μια προσπάθεια εξαπάτησης κι αυτό το αναγνωρίζει ο λαός. Το αναγνωρίζει και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Θα μου επιτρέψετε να εστιάσω για λίγο το λόγο μου στους τελευταίους.

Για τις ΕΔ και το ρόλο τους ως πυλώνα εξουσίας εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. "Δείχνουμε" καθαρά τη θέση που κατέχει ο αστικός στρατός στο αστικό κράτος. Λέμε απερίφραστα ότι είναι ένας κομβικός μηχανισμός διατήρησης της εξουσίας του. Ταυτόχρονα, διαχωρίζουμε το προσωπικό που τον υπηρετεί απ' τον ίδιο το μηχανισμό. Η πλειοψηφία τους είναι παιδιά εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών. Εχουν βιώσει τη βαναυσότητα του αστικού κράτους. Επέλεξαν την ένταξή τους στις ΕΔ κυρίως για βιοποριστικούς λόγους. Στην καθημερινότητά τους (εντός κι εκτός υπηρεσίας) αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που βιώνει και η λαϊκή οικογένεια. Αναγνωρίζουν την αιτία, που δεν είναι άλλη απ' την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική απ' τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική το ΚΚΕ την αντιπαλεύει, μαζί με το λαϊκό κίνημα καθημερινά.

Επιπλέον, η ζωή και η εργασία του προσωπικού των ΕΔ έχει πολλά και κυρίως ιδιαίτερα προβλήματα. Οι συνθήκες ζωής και δουλειάς τους αποτελούν για εμάς αντικείμενο επίμονης και επίπονης επεξεργασίας σε βάθος. Κύριος στόχος κάθε ενέργειάς μας είναι η διεκδίκηση λύσεων. Ηδη έχουμε καταθέσει δεκάδες Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή. Μας εμπιστεύονται και τους ευχαριστούμε.

Σε σημαντικό βαθμό, η εμπιστοσύνη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα ενός αγώνα που στοχεύει στον παραμερισμό τεχνητών διλημμάτων και διαχωριστικών γραμμών. Οσοι τα καλλιεργούν, στοχεύουν στη συσκότιση του πραγματικού ρόλου των αστικών κομμάτων και των προθέσεών τους σχετικά με τις ΕΔ.

Η μέχρι σήμερα Ιστορία έδειξε ότι όταν τα στελέχη των ΕΔ, οι στρατευμένοι μας ενώνονται με το λαό, φέρνουν αποτελέσματα. Μεγαλουργούν, όπως στην ΕΑΜική Αντίσταση, σε απεργίες και λαϊκές κινητοποιήσεις. Οσο κι αν προσπαθεί σήμερα το σύστημα αυτές τις σελίδες να τις σκίσει ή και να τις ξαναγράψει, ματαιοπονεί. Είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στη λαϊκή συλλογική μνήμη.

Η δική μας δέσμευση και συνάμα υπόσχεση είναι ότι ο αγώνας μας - και για τα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ - θα είναι διαρκής και ανειρήνευτος. Θα αξιοποιήσουμε κάθε βήμα που μπορεί να βάλει εμπόδιο, να δυσκολέψει τις κυβερνήσεις στην αντιλαϊκή πολιτική τους και σ' αυτόν το χώρο. Στον αγώνα αυτό ζητάμε τη συμβολή όλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ