Σάββατο 11 Ιούλη 2020 - Κυριακή 12 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αντίστροφη μέτρηση για το πανελλαδικό νεανικό αντάμωμα στο Στόμιο

Την Παρασκευή 17 Ιούλη αρχίζουν οι εκδηλώσεις. Το Σάββατο 18 Ιούλη, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα μπροστά στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος θα γίνει στο Στόμιο Λάρισας στις 17, 18 και 19 Ιούλη, με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!».

Το Σάββατο 18 Ιούλη θα γίνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον χώρο της κατασκήνωσης.

Πανελλαδικό νεανικό αντάμωμα είναι κάθε χρόνο το Διήμερο της ΚΝΕ, που συνδυάζει μοναδικά το στοιχείο της εκδρομής σε μια διαφορετική μεριά της χώρας μας, τις στιγμές χαλάρωσης και συντροφικότητας, με τον αγωνιστικό παλμό της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Ετσι και φέτος, το ραντεβού δίνεται σε έναν χώρο γνώριμο στους παλιότερους από προηγούμενα Διήμερα, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, σε μια πανέμορφη και μεγάλη παραλία κι έναν χώρο για κατασκήνωση με πλούσια φυσική σκιά, δίπλα στο βουνό Κίσσαβος.

Εκεί, χιλιάδες νέοι και νέες από όλη τη χώρα θα ενώσουν τις φωνές τους από την ερχόμενη Παρασκευή για να βροντοφωνάξουν ότι δεν θα πληρώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης που είναι ήδη εδώ και να καταδικάσουν την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην ευρύτερη περιοχή εξάλλου υπάρχουν βάσεις και στρατόπεδα ενταγμένα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που μετράνε εκατοντάδες εγκλήματα, πολέμους και επεμβάσεις.


Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία για να αναδειχθούν σημαντικές πλευρές από την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος του τόπου μας, αφού η ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου είναι ένα κομμάτι ζωντανής Ιστορίας της θρυλικής δεκαετίας του '40, με τη δράση εκεί της 1ης Μεραρχίας του ΔΣΕ με διοικητή τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης), αλλά και το Τυπογραφείο του ΕΑΜ στο χωριό Αμπελάκια, όπου τυπώθηκαν εκατοντάδες έντυπα (εφημερίδες, προκηρύξεις, βιβλία) εκείνη την περίοδο.

Με όλα τα μέτρα προστασίας

Με την πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που το ΚΚΕ απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την παρούσα κατάσταση με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στο φετινό, 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και θα ισχύσει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Στο χώρο θα υπάρχει ιατρείο και ομάδα γιατρών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού.
  • Για προληπτικούς λόγους δεν θα συμμετάσχουν όσοι, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή συγκατοικούν με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Προφανώς, όσοι εμφανίσουν τυχόν συμπτώματα του κορονοϊού (όπως πυρετό, βήχα κ.λπ.) δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν.
  • Στις μετακινήσεις που θα γίνουν με τα πούλμαν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και, ακολουθώντας τις οδηγίες, η πληρότητα δεν θα ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό ανά λεωφορείο.
  • Σε όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Διημέρου, τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ με αίσθημα ευθύνης και πειθαρχίας θα φροντίσουν να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις.
  • Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση των κατασκηνωτών, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, ενώ οι σύντροφοι που θα έχουν ευθύνη στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι εφοδιασμένοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων της ατομικής υγιεινής. Ενδεικτικά, έχει εξασφαλιστεί επιπλέον υποδομή για τουαλέτες που θα καθαρίζονται συχνά από ειδικό συνεργείο με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα. Θα υπάρχουν σε πολλά σημεία της κατασκήνωσης χώροι με σαπούνι και απολυμαντικό. Θα υπάρχουν αυξημένες ομάδες καθαριότητας, με σκοπό τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων, των επιφανειών κ.λπ.

Από το προηγούμενο Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο, το 2014
Από το προηγούμενο Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο, το 2014
Στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας, ο κάθε κατασκηνωτής, όπως συμβαίνει και σε κάθε Διήμερο, θα πρέπει σε από πριν συνεννόηση με τις κατά τόπους Οργανώσεις να έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα για την ατομική του προστασία και υγιεινή (π.χ. αντηλιακό, εντομοαπωθητικό, κατάλληλο ρουχισμό, προσωπική τυχόν φαρμακευτική αγωγή κ.λπ.).




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ