Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η ΕΕ των επεμβάσεων, των υγρών τάφων και της καταστολής

Εγινε την Παρασκευή, με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον Κ. Παπαδάκη και την Κ. Γεράκη, υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Το πάνελ της εκδήλωσης
Το πάνελ της εκδήλωσης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η εκδήλωση του ΚΚΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Ναυάγια, καταστολή και εγκλωβισμός. Συμφωνίες σύγχρονου δουλεμπορίου. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων σε βάρος των ξενιτεμένων».

Μέσα από τις κεντρικές παρεμβάσεις του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτή του Κόμματος και εκ νέου υποψηφίου, της Κατερίνας Γεράκη, υπεύθυνης της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων και υποψήφιας ευρωβουλευτή, τους χαιρετισμούς (μέσω βίντεο) εκπροσώπων από το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας, το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, και παρεμβάσεις των παρευρισκομένων, αναδείχθηκε ο αντιδραστικός χαρακτήρας της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, που συμβάλλει στην αύξηση των ροών των ξενιτεμένων, με την ενεργή συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, και στη συνέχεια τους εργαλειοποιεί.

Αναδείχθηκε επίσης η θέση των κομμουνιστών για κοινή πάλη με τους πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στην κοινή αιτία των προβλημάτων τους, την εξουσία του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά εκμετάλλευση, φτώχεια, ανασφάλεια, πόλεμο, θάνατο, ξενιτεμό και προσφυγιά.


Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν επίσης η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, ο Γαβριήλ Ιωαννίδης από την ΚΟ του ΚΚΕ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Σε επόμενο φύλλο ο «Ριζοσπάστης» θα δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ από τη σημαντική αυτή εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ