Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με πλούσιο πρόγραμμα από αύριο στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο γνώριμο και ιστορικά φορτισμένο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη. Από αύριο Πέμπτη και για τρεις μέρες (14, 15 και 16 Σεπτέμβρη) ο χώρος του Φεστιβάλ θα γίνει το σημείο συνάντησης χιλιάδων νέων και ανθρώπων του μόχθου όλων των ηλικιών.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 9.30 μ.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου ξεχωρίζει η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας. Το ξέσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης μέσα στις συνθήκες του Α' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ στο τριήμερο των εκδηλώσεων, στις τρεις σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Μαθητική) θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα και μεγάλες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα κ.ά. Οι εκδηλώσεις στις τρεις σκηνές θα ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ.

Παράλληλα, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν Εργατικό Στέκι, Περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ, Μαθητικό Στέκι, Περίπτερο Θεραπευτικών Κοινοτήτων, ο «Μικρόκοσμος» (χώρος δραστηριοτήτων για μικρότερες ηλικίες), παιδότοπος, βιβλιοπωλείο κ.ά. Οι δραστηριότητες στο «Μικρόκοσμο» και στον Παιδότοπο θα ξεκινούν από τις 7 μ.μ.

Και τις τρεις μέρες, στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», για την οποία έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες ξεναγήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Αύριο Πέμπτη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με τους Σελάνικ, Νίκο Κατσίκα και μεγάλη συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Επίδειξη από Χορευτικό, μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους Παλιούς Διαβάτες και Ρεμπέτικο Γλέντι με την Κατερίνα Τσιρίδου.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Στις 8.30 μ.μ., συζήτηση με θέμα «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας. Το ξέσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης μέσα στις συνθήκες του Α' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους Γιώργο Αετόπουλο, Γιάννη Μήτση και En Cardia.

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες με τους Markab Trio, Βασίλη Λέκκα, Ντιλέκ Κοτς, Σοφία Νάτσιου και Γιώτα Νέγκα.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικό πρόγραμμα με τους Μ. Παπούλια και Μουσικόφρωνες. Ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη και αφιέρωμα σε τραγούδια του Ζαμπέτα από το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Αφιέρωμα στο Παιδαγωγικό Ποίημα, του Αντόν Σεμιόνοβιτς Μακάρενκο. Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Μανώλη Φάμελλο και τον Γιάννη Γιοκαρίνη.

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Μεγάλη πολική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες από τους String Demons και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς «Το Καρς». Επίδειξη μικρασιάτικων χορών από παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα. Μουσικό πρόγραμμα με λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Φαναρά, Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα, τους Kollektiva, τον Ησαΐα Ματιάμπα και τον Μύρωνα Στρατή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση με απόφοιτους σχολών σοσιαλιστικών χωρών(2018-01-05 00:00:00.0)
Ομορφη μεγάλη νεανική πολιτεία(2017-09-16 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη(2017-09-10 00:00:00.0)
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων(2017-08-15 00:00:00.0)
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων(2017-07-23 00:00:00.0)
Εργατικά Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα(2017-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ