Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
«Θα συνεχίσουμε την ημερήσια παιδική κατασκήνωση για περισσότερα παιδιά»

Εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στην πλαζ της Αγυιάς. Τα 1.000 παιδιά που φιλοξενήθηκαν φέτος δωρεάν θα αυξηθούν την επόμενη χρονιά, παρά τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση

Ο Κώστας Πελετίδης
Ο Κώστας Πελετίδης
Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα της ημερήσιας παιδικής κατασκήνωσης θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα με την αξιοποίηση και άλλων χώρων, έδωσε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης - απολογισμού που έγινε το περασμένο Σάββατο στο χώρο της πλαζ της Αγυιάς. Μία εκδήλωση - γιορτή, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ τιμήθηκαν οι εργαζόμενοι και οι φορείς που προσέφεραν εθελοντικά στη λειτουργία της κατασκήνωσης. Υπενθυμίζεται ότι στην παιδική κατασκήνωση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (ΚΟΔΗΠ) φιλοξενήθηκαν δωρεάν 1.000 παιδιά.

Ο δήμαρχος Πατρέων, στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτή η προσπάθεια που γίνεται και που θα μεγαλώσει το επόμενο διάστημα με την αξιοποίηση κι άλλων χώρων, έχει στόχο να ζουν όμορφα τα παιδιά μας, να απολαμβάνουν τη ζωή. Προσπαθούμε να τους προσφέρουμε αυτά που είναι δικαίωμά τους και που έπρεπε να τα απολαμβάνουν με συγκροτημένο τρόπο, αν οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονταν και φρόντιζαν να έχουν το καλοκαίρι διακοπές και οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά μας.

Από την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει και η δημοτική κατασκήνωση στα Ροΐτικα. Ολα αυτά γίνονται με μεγάλη προσπάθεια. Γνωρίζετε όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν και όσον αφορά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, αφού η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, και όσον αφορά τα οικονομικά, αφού κι εδώ η κυβέρνηση έχει περικόψει κι άλλο τα κονδύλια προς τους δήμους. Εμείς θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και γίνονται υπερπροσπάθειες και από τους εργαζόμενους και από τον Κοινωνικό Οργανισμό, που έχει την ευθύνη λειτουργίας της κατασκήνωσης, και από πάρα πολλούς φορείς και πολίτες που κατανοούν την ανάγκη να έχουν τα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει.

Ετοιμάζεται κι άλλος χώρος

Από την εκδήλωση του Σαββάτου
Από την εκδήλωση του Σαββάτου
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, κάνοντας τον απολογισμό είπε ανάμεσα σε άλλα: «Ο δήμος μας, έχοντας ως πυξίδα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους και ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, εξαντλεί κάθε περιθώριο για να τους στηρίξει, σε μια δύσκολη περίοδο που τα λαϊκά στρώματα δοκιμάζονται σκληρά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι τώρα αστικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου.

Προσπαθούμε να σταθούμε στο πλάι αυτών των παιδιών. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα, έστω για κάποιες μέρες, να ψυχαγωγηθούν, να γελάσουν, να χαρούν στην παιδική κατασκήνωση του δήμου μας. Προσφέροντας στα παιδιά μας στιγμές ξεγνοιασιάς, δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδας, σ' ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον κοντά στη φύση και στη θάλασσα.

(...) Η σημερινή κυβέρνηση κινείται στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, όπως οι προηγούμενες. Ως δήμος, δεν θα πάψουμε να αντιπαλεύουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και να στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του λαού. Αυτή η πρωτοπόρα πανελλαδικά δράση της δωρεάν παιδικής κατασκήνωσης του δήμου μας λειτούργησε με 55 εργαζόμενους, μόνιμους υπαλλήλους του δήμου και του ΚΟΔΗΠ και συμβασιούχους με 8μηνες και 2μηνες συμβάσεις. Την προσπάθειά μας στήριξαν με εθελοντική προσφορά 25 συμπολίτες μας. Σημαντική συμβολή είχαν φορείς και σύλλογοι της πόλης μας.


Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τη λειτουργία της κατασκήνωσης ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ και αφορούσε βασικά τους μισθούς των εργαζομένων με 8μηνες και 2μηνες συμβάσεις, τη μεταφορά των παιδιών, τα αναλώσιμα, τον εξοπλισμό και τα τρόφιμα.

Τα παιδιά φιλοξενούνται στο χώρο της πρώην πλαζ του ΕΟΤ, που για δεκαετίες είχε εγκαταλειφθεί και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με κατεστραμμένα κτίρια και λεηλατημένες τις υποδομές της. Η συγκεκριμένη έκταση δεν ξεπουλήθηκε, όπως επιθυμούσαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αξιοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με τη διαμόρφωσή της σε έναν όμορφο χώρο για να την απολαμβάνει δωρεάν ο λαός της Πάτρας.

Σε αυτόν το χώρο λειτουργεί τα τρία τελευταία χρόνια η Παιδική Κατασκήνωση. Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 500 παιδιά και τη δεύτερη 750.

(...) Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε για τη φιλοξενία παιδιών από το ορφανοτροφείο του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος, όπως και ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν σε όλες τις περιόδους, ώστε να απασχοληθούν δημιουργικά στις διακοπές τους, σε έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους.

(...) Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την ενεργή συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών Πάτρας (ΕΣΥΝ) για το Πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης της εξάρτησης που παρουσίασε. Τον ΣΕΓΑΣ, που σε κάθε περίοδο πραγματοποίησε πρόγραμμα Athleticskids, την Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ που παρουσίασαν σεμινάρια πυροπροστασίας.

Σημαντική ήταν η βοήθεια για την καθημερινή λειτουργία του ιατρείου της κατασκήνωσης των γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το Καραμανδάνειο και το ΠΕΔΥ, του Ερυθρού Σταυρού, όπως και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πατρών.

Σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες κατασκευής της κατασκήνωσης στα Ροΐτικα είναι στο τελευταίο στάδιο αποπεράτωσης και θα λειτουργήσουν τη νέα περίοδο».

Τιμήθηκαν εργαζόμενοι και φορείς

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ τίμησαν για την προσφορά τους το ΣΕΓΑΣ, την ΕΜΑΚ, τον Ερυθρό Σταυρό, το ΕΣΥΝ, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Νοσοκομείο Ρίου, το ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, δεκάδες εθελοντές, ενώ ευχαριστίες δόθηκαν στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και στο Χορευτικό του Δήμου Πατρέων για τη δική τους προσφορά στη λειτουργία της κατασκήνωσης. Η βραδιά έκλεισε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ