Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Στην αναμπουμπούλα ψάχνει «ευκαιρίες» για το κεφάλαιο

Το ρόλο που μπορεί να παίξει η λεγόμενη Αμυντική Βιομηχανία στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης, ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια από τη λεία στην Ανατολική Μεσόγειο, στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, μέσα και από την εμπλοκή Ελλάδας και Κύπρου σε επικίνδυνους, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, ανέπτυξε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, στην Ημερίδα Αμυντικής Βιομηχανίας Ελλάδας - Κύπρου, που έγινε στη Λευκωσία, αναδεικνύοντας και την πρεμούρα της κυβέρνησης να λειτουργήσει ως τελάλης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Αμυνας παρουσίασε ως επίτευγμα το γεγονός ότι, εδώ και 2 χρόνια, «για μας οι ιδιωτικές εταιρείες είναι ακριβώς όπως οι δημόσιες εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού (...) Σε κάθε συνάντηση που έχουμε με ξένα υπουργεία Αμυνας εκπροσωπούμε και τις ιδιωτικές εταιρείες».

Περιγράφοντας τα «ατού» που έχουν στα χέρια τους οι αστικές τάξεις των δύο πλευρών, σημείωσε ότι «Ελλάδα και Κύπρος είμαστε μέλη της ΕΕ, συνεπώς οτιδήποτε παραχθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα φέρει την ταυτότητα του ευρωπαϊκού προϊόντος», ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδια για «αναβάθμιση» της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ, σημειώνοντας «την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής» σε ό,τι αφορά τα σχέδια για τη χρηματοδότηση της αμυντικής βιομηχανίας. Συμπλήρωσε δε ότι «ο σκοπός μας είναι αυτά τα κονδύλια να διοχετευτούν σε πραγματικά πρότζεκτ, σε πραγματικές έρευνες που θα οδηγήσουν σε πραγματικά προϊόντα για να βοηθήσουν και την παραγωγή η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

Σημειώνοντας ότι «οι γεωπολιτικές εξελίξεις και στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και στα Βαλκάνια έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό τοπίο στην ευρύτερη γειτονιά των χωρών μας» και διαβλέποντας στην ...αναμπουμπούλα ευκαιρίες για αναβάθμιση και μπίζνες είπε: «Εδώ, ο ρόλος της Ελλάδος και της Κύπρου είναι κομβικός. Εμείς μπορούμε να είμαστε οι συνομιλητές και με τη μία και με την άλλη πλευρά. Την ίδια ώρα που συνομιλούμε με το Ισραήλ, συνομιλούμε και με τις αραβικές χώρες. Αρα, οποιοδήποτε προϊόν αμυντικού υλικού προκύψει, μπορεί μέσω της Ελλάδος και της Κύπρου να δίνεται με πιστοποιητικά της ΕΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ, σε όλες τις χώρες που δεν συνομιλούν μεταξύ τους. Αυτό τι σημαίνει; Οτι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να γίνουν οι φορείς μετάδοσης της τεχνολογίας και παράλληλα προώθησης προϊόντων προς την αμυντική αγορά». Περιέγραψε, εξάλλου, ως πεδία όπου μπορεί να επεκταθούν η Ερευνα και η παραγωγή προϊόντων, την κυβερνοάμυνα, τα drones και τα UAV.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ