Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αττική
  • Στις 7 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ομόνοια
  • Συγκεντρώσεις την ίδια ώρα σε Πειραιά και Κορωπί

Από τη χτεσινή εξόρμηση εργαζομένων και απολυμένων από τους ΟΤΑ στην Πεύκη
Από τη χτεσινή εξόρμηση εργαζομένων και απολυμένων από τους ΟΤΑ στην Πεύκη
Συλλαλητήρια με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» οργανώνουν σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική σωματεία και φορείς της Αττικής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με στόχο να αποτελέσουν βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά, η κινητοποίηση έχει οριστεί την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής οργανώνει συλλαλητήριο επίσης στις 7 μ.μ., στο Κορωπί, στην πλατεία Ελευθερίας. Δίπλα στα αιτήματα των κινητοποιήσεων, το Εργατικό Κέντρο προβάλλει διεκδικήσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη!

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ», αναφέρει στο κάλεσμά της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.

Οι κινητοποιήσεις, που ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, παίρνουν τη σκυτάλη από τη μαζική διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Δίνουν παράλληλα τον τόνο για τα επόμενα βήματα του αγώνα.


«Δεκάδες Σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζεται η μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις - κοινωνικές παροχές», τονίζει η Γραμματεία Αττικής μεταξύ άλλων.

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στην Αθήνα έχουν αποφασίσει οι Φοιτητικοί - Σπουδαστικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Αρχιτεκτόνων, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας και Νέας Εστίας ΕΜΠ.

Στη μάχη Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στους ΟΤΑ

Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία των συλλαλητηρίων έχει καλέσει εργαζόμενους και σωματεία το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί δυνατή εργατική - λαϊκή απάντηση στην απατηλή προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Το κάθε σωματείο, η κάθε επιτροπή να έχει το δικό του μπλοκ, το δικό του πανό», αναφέρει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του. Στην κατεύθυνση αυτή, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Αγίων Αναργύρων, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Περάματος, Κορυδαλλού, Θριασίου και Πετρούπολης.

Το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης συνδυάζει τη δράση για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου με την κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων. «Το "όραμα" του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Το μόνο που έχει να προσφέρει στο λαό είναι διαιώνιση της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και μεγαλύτερους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Οσον αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων στο δήμο, υπενθυμίζει πως μέσα στο καλοκαίρι απολύθηκαν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο. «Η έλλειψη προσωπικού έχει βαρέσει "κόκκινο" σε όλα τα τμήματα. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της φύλαξης δημοτικής περιουσίας για να αβγατίσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού, την ώρα που απέλυε τους συναδέλφους!», καταγγέλλει το Σωματείο.

Από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων στο δήμο οργανώνει παρεμβάσεις, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής, χτες έγινε εξόρμηση στη λαϊκή αγορά στην Πεύκη. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας απέλυσε. Για μας η Ιθάκη της εξόδου από τα μνημόνια, της δίκαιης ανάπτυξης και της επιστροφής στην κανονικότητα συνοδεύτηκε από την καταδίκη μας στην ανεργία και των οικογενειών μας στην ανέχεια», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωσή της, ενώ σημειώνει πως η έκβαση του αγώνα των συμβασιούχων αφορά όλους όσοι «αντιμετωπίζουν την ανεργία, την κατάσταση εξαθλίωσης των οικογενειών μας που έχουν επιφέρει οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Στο επίκεντρο της δράσης κλαδικών Συνδικάτων ο αγώνας για ΣΣΕ

Στις εξορμήσεις και τις περιοδείες με τις οποίες προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια, τα σωματεία θέτουν στο επίκεντρο τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας υπενθυμίζει πως το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρους έδωσαν μάχες και είχαν ορισμένες κατακτήσεις, με χαρακτηριστικότερη την υπογραφή τριών εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής. Καλώντας στο σημερινό συλλαλητήριο, το Συνδικάτο υπογραμμίζει τη σημασία συνέχισης και κλιμάκωσης αυτού του αγώνα.

Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη «μεταμνημονιακή εποχή» καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. «Οι εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού και επέκταση των κλαδικών ΣΣΕ έχουν στόχο να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα. Να προσαρμόζουμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας σύμφωνα με τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, με την οποία έχει προχωρήσει σε εξορμήσεις σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές αλυσίδες. «Ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα περισσότερα προνόμια στους ξενοδόχους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους, δίνουν νέες φοροαπαλλαγές, μείωση ασφαλιστικών εισφορών», προσθέτει, ενώ υπενθυμίζει πως «τα ρεκόρ κερδών, αφίξεων, εσόδων στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια» έχουν συνοδευτεί με μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, επιδείνωση στα ωράρια και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων του κλάδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις για το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αθήνα(2020-01-23 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια στην Αττική στις 13 Σεπτέμβρη(2018-09-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά(2017-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ