Για 4η συνεχόμενη ημέρα η Αντιμάχεια χωρίς νερό!

Για 4η συνεχόμενη ημέρα η Αντιμάχεια χωρίς νερό!

Για 4η συνεχόμενη ημέρα η Αντιμάχεια χωρίς νερό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

"Kάνουμε ό,τι μπορούμε!", η απάντηση των αρμοδίων

Για 4η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση, εν έτει 2014 στην Κω, χιλιάδες δημότες και επισκέπτες να στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό σε Αντιμάχεια και Καρδάμαινα.

Ήδη από χθες το μεσημέρι 24/8 υπάρχουν περιοχές που δεν στάζει καν η βρύση, ή δεν επανήρθε ποτέ το νερό τις βραδινές ώρες. Φαινόμενα τα οποία διαβεβαίωνε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ότι δεν θα τα ξαναζήσουμε, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση νέων "προκάτ-δεξαμενών" σε Κέφαλο, Αντιμάχεια και Μαστιχάρι.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την Διευθύντρια της ΔΕΥΑΚ η οποία δείχνοντας κατανόηση - με τα λεγόμενα της - για τη συγκεκριμένη απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών, μας είπε ότι: "Kάνουμε ό,τι μπορούμε!"

Η βλάβη είναι πιο σύνθετη μας επισήμανε, όπως ότι δεν μπορούν οι γεωτρήσεις να φτιαχτούν από την μία στιγμή στην άλλη. Ενώ δεν βοηθάει και η υπερβολική κατανάλωση του νερού, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή, για τα ποτίσματα των χωραφιών τις ώρες εκείνες της ημέρας που υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και ανάγκη κατανάλωσης του.

Η κατάσταση από ότι όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι ακόμη δεν έχει σταλεί ενημέρωση ή ανακοίνωση των πολιτικών προϊσταμένων της ΔΕΥΑΚ που να ενημερώνει τους καταναλωτές για τα προβλήματα αλλά και την προσπάθεια αποκατάστασης τους, αλλά και το πόσο θα διαρκέσει αυτή η ταλαιπωρία!

Μέχρι τότε οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν βίντεο στο facebook με την νέα μόδα του ice-bucket (για καλό σκοπό) και χρήστες του διαδικτύου που δροσίζονται, όταν την ίδια ώρα σε Αντιμάχεια και Καρδάμαινα το μπουγέλωμα δεν γίνεται για τους ίδιους λόγους αλλά για την ύστατη προσπάθεια κατοίκων να παραμείνουν... "καθαροί".

Αναμένουμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί για 4η ημέρα δημότες και τουρίστες της Κω.

Πηγή: nisoskos.gr

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο