Aνυπέρβλητο μεσαιωνικό θέαμα στο Κάστρο Κρητηνίας

Aνυπέρβλητο μεσαιωνικό θέαμα στο Κάστρο Κρητηνίας

Aνυπέρβλητο μεσαιωνικό θέαμα στο Κάστρο Κρητηνίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 642 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά η Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας το περασμένο Σαββατοκύριακο 27 & 28 Ιουνίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητηνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας, του ΔΟΠΑΡ και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, κάθε τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, έχει χαραχτεί στην καρδιά των Ροδιτών, ως ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Ένα διήμερο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα γεμάτο δρώμενα, παιχνίδια, ζογκλερικά, φωτιές, παραστάσεις, χορούς, και μουσική με τα οποία ψυχαγωγήθηκε πλήθος κόσμου με φόντο το επιβλητικό κάστρο Κρητηνίας.

Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στη μεσαιωνική γειτονιά μέσα από ασχολίες της καθημερινότητας, μαγεύτηκαν και γεύτηκαν δεκάδες παραδοσιακές γεύσεις μέσα από το μεγάλο υπαίθριο μαγειρειό που πλέον ολοκληρώνει το σκηνικό αυτής της εκδήλωσης.

Άξιοι συγχαρητηρίων οι δεκάδες εθελοντές και φίλοι της Κρητηνίας που συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης πρωτίστως με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας .

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέδραμαν, ούτως ώστε ακόμα μια Μεσαιωνική Γιορτή να γίνει πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από την ΑΧΕΠΑ

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με θέμα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»