Η προσκοπική ζωή στη Ρόδο

Η προσκοπική ζωή στη Ρόδο

Η προσκοπική ζωή στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 397 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, Βαθμοφόροι από όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Ρόδου και τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Προσκόπων Παραδεισίου έδωσαν ζωή στη περιοχή Καταραμένου, συμμετείχαν στη Δενδροφύτευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στις 18.00 το απόγευμα, με την ευκαιρία της Ημέρας Σκέψης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Περιφέρειάς μας, τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσο, διοργάνωσαν μια ζεστή και φιλόξενη συνάντηση για τα μέλη της ΕΚΣ, τους Βαθμοφόρους όλων των Προσκοπικών Συστημάτων και για τους Παλαιούς Προσκόπους.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου με την ευκαιρία της Ημέρας Σκέψης οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας της Χώρας Καλύμνου. Μετά τον εκκλησιασμό οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές ενώ έπαιζαν ενημερώθηκαν για την ιστορία του Κάστρου και για τις συνήθειες των κατοίκων που έμεναν εκεί.
Την ίδια μέρα τα μέλη του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λέρου παρουσία των Αρχών του νησιού, γονείς και Παλαιούς Προσκόπους έκοψαν τη βασιλόπιτά τους στη ζεστή προσκοπική τους αίθουσα.

Από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Παραδείσι Ρόδου Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων Προσκόπων με Αρχηγό τον Αρχηγό Συστήματος Προσκόπων Παραδεισίου κ. Κυριάκο Μητρόπουλο. Η συγκεκριμένη Βασική Εκπαίδευση απευθύνεται στους Βαθμοφόρους (ενήλικα στελέχη) του προσκοπικού τμήματος Ομάδας Προσκόπων που απασχολεί παιδιά ηλικίας 11-15 χρόνων και σκοπό έχει να μάθουν πώς να εφαρμόζουν στην πράξη το Προσκοπικό Πρόγραμμα του Κλάδου.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε Ανιχνευτικό Εργαστήρι Γνώσεων με θέμα «Αναπαραγωγή μήτρας για γύψινα ανάγλυφα» στα εργαστήρια μηχανολογικών εγκαταστάσεων του 1ου ΕΚ Ρόδου με Ειδικό Συνεργάτη τον κ. Μανώλη Στελλά, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφέρειάς μας και καθηγητή της Μηχανολογίας, ο οποίος οδήγησε τους Ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών) κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του 1ου ΕΚ Ρόδου κ. Κεφαλάκη Παύλο για την παραχώρηση του χώρου των εργαστηριών μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου 2016 εξόρμησαν στη φύση, στο πανέμορφο δάσος του Προφήτη Ηλία, Λυκόπουλα( παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) και Βαθμοφόροι των Αγελών των Συστημάτων με Αρχηγό τον Έφορο Κλάδου Λυκοπούλων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου κ. Αλέξανδρο Ιατρίδη. Εκεί τα Λυκόπουλα παρά τη μεγάλη χαλαζόπτωση που υπήρχε το πρωί του Σαββάτου, έζησαν αξέχαστες στιγμές γεμάτες παιχνίδια, τραγούδια, δημιούργησαν νέες φιλίες, και απόλαυσαν τη φύση παρέα με τους ήρωές τους τα Minions.

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή-Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους με Πρόεδρο της επιτροπής εξερεύνησης τον Έφορο Κλάδου Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Νεσφυγέ. Οι εξερευνητικές ομάδες των Προσκόπων ξεκίνησαν από τη Δαματριά και από τα Μαριτσά, αφού περπάτησαν πέντε χιλιόμετρα περίπου σε χωματόδρομο, κατέληξαν στην τοποθεσία Μπεβεράνο, όπου έφτιαξαν τις γωνιές τους, διαβίωσαν στην ύπαιθρο με φυσικά μέσα και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Από τις 23 έως τις 27 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία Σχολή Κατασκηνωτικής Τεχνικής Κλάδου Λυκοπούλων με Αρχηγό τον Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Παναγιώτη Κόλλια. Η παραπάνω Σχολή απευθύνεται σε Βαθμοφόρους του προσκοπικού τμήματος Αγέλης Λυκοπούλων και παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης κατάλληλων γνώσεων και ικανοτήτων, για την επιτυχή οργάνωση και πραγματοποίηση κατασκηνώσεων των τμημάτων του κλάδου. Με την ευκαιρία της παρουσίας στη Σχολή του Εφόρου Κλάδου Λυκοπούλων κ. Παντελή Προμπονά, ενημερώθηκαν οι Βαθμοφόροι για την Πανελλήνια Κατασκήνωση Κλάδου Λυκοπούλων που πρόκειται να γίνει από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου στη Νέα Μακρή Αττικής.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε Ανιχνευτικό Εργαστήρι Γνώσεων με θέμα «Φωτογραφία» στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κρεμαστής και στο 3ο Σύστημα Προσκόπων Παραδεισίου με Ειδικούς Συνεργάτες τους κ. Σπύρο Τσαμπικάκη, Σταύρο Βαρώνο, Γιώργο Στάτη και την κ. Γρηγορά Μαρία, οι οποίοι έδειξαν στους Ανιχνευτές τα μυστικά της φωτογραφίας.

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή – Εξερεύνηση Δάφνης στην ευρύτερη περιοχή του Βατίου με υπεύθυνο της επιτροπής εξερεύνησης τον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου κ. Θάνο Παπουρδάνο. Εκεί οι Ανιχνευτές πραγματοποίησαν πορεία στο δάσος και διαβίωσαν στην ύπαιθρο με φυσικά μέσα. Οι Ανιχνευτές και οι Βαθμοφόροι ευχαριστούν τους φιλόξενους κατοίκους του Βατίου για τη συνεργασία τους.

Πέρα από τις παραπάνω δραστηριότητες, συνεχίζονται οι δράσεις προσφοράς προς την κοινωνία και οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των Προσκοπικών Τμημάτων.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη