Την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζητά για μια ακόμη φορά το ΕΚΑΒ

Την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζητά για μια ακόμη φορά το ΕΚΑΒ

Την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζητά για μια ακόμη φορά το ΕΚΑΒ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Την επίλυση του προβλήματος με το ασθενοφόρο σε Γεννάδι και Έμπωνα, απαίτησε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ συνόδευαν η Διευθύντρια του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Νοτίου και Βορείου Αιγαίου κα Χαρά Κωτούλα η Διευθύντρια των Τεχνικών Έργων του ΕΚΑΒ κα Νίκη Παντελάρου και ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Χαράλαμπος Τσιμπλέκας.

Η συνάντηση, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, παρόντος και του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκου Οικονόμου, είχε σκοπό την συνδρομή της Περιφέρειας, την οποία ζήτησε για μια ακόμη φορά το ΕΚΑΒ, όσον αφορά τον στόλο των ασθενοφόρων και τις κτιριακές εγκαταστάσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ως προς τα ασθενοφόρα, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος μόλις προ ημερών έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Καρακατσιανόπουλου και προέβη στην αύξηση κατά 1 εκατ. ευρώ, των πόρων που διατίθενται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 για την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά, προκειμένου να καλυφθεί από την Περιφέρεια η δαπάνη για την προμήθεια έντεκα (11) νέων ασθενοφόρων και μιας (1) κινητής μονάδας, με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες στις υγειονομικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι με δαπάνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το ΕΚΑΒ έχει δη προμηθευτεί άλλα 8 ασθενοφόρα για τις ανάγκες των νησιών της Περιφέρειας, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, το ΕΚΑΒ ζήτησε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για συμπληρωματικές εργασίες στα υφιστάμενα κτίρια του ΕΚΑΒ σε Ρόδο και Κω.

Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης απαίτησε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ την άμεση επίλυση της εκκρεμότητας που υπάρχει όσον αφορά το ασθενοφόρο Γενναδίου και Έμπωνα.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη